Blush & rouge

Populaire filters
291 artikelen weergegeven
Sorteren:

De blushgids: tips & tricks voor een blozende look

Blush is niet alleen een levendige kleur voor je wangen, juist aangebracht trekt het ook de aandacht naar de mooiste delen van je gezicht. Gaat het echter mis bij het aanbrengen? Dan beland je binnen no time in de gevreesde top 10 beauty flops. Laat je beste kant zien en ontdek onze gids met tips en tricks voor een ultieme blozende look.

Poeders, crèmes en nog meer leuks

Om te beginnen een uitleg over de verschillende soorten en hun effect. De welbekende poeders geven een strakke, egale finish en komen in vele tinten. Heb je echter behoefte aan een blush die zich extra goed met je huid vermengt? Dan raden we een crème of een stick aan, deze hebben een fijnere textuur die zich perfect met je huid mengt = minder fijne lijntjes! Vloeibare blush is nog fijner en vermengt zich dus nog beter, het is alleen iets lastiger aan te brengen dan de crèmes. Gelproducten zijn dan weer perfect voor warm zomerweer; deze blijven namelijk extra goed zitten en zullen zelfs op de warmste zomerdagen een frisse gloed geven.

Ideaal voor jouw huid

Je zult het waarschijnlijk al weten, maar het hangt van je huid af welk product het beste resultaat geeft. Gebruik je een blush die niet bij jou past, dan heb je kans op een vlekkerig of schilferig effect. Hoe vettiger je huid is, hoe minder olie en alcohol het kan hebben. Gebruik dus voor een vette huid het liefst een poeder of een olievrije crème. Droge huid heeft extra aandacht nodig en heeft vooral baat bij producten met een hydraterende werking, crèmes of vloeibaar dus. Heb je last van een extra gevoelige huid? Dan kun je het beste mineral blush powders gebruiken. Deze zijn gemaakt van natuurlijke mineralen die je huidporiën minder verstoppen of irriteren.

Kleurtjes, kleurtjes en nog eens kleurtjes

Een kleur kan nog zo mooi zijn, als het niet bij je huidtint past, geeft het een onnatuurlijk en soms lelijk effect. Wees niet ontmoedigd! Natuurlijk kun je een keer iets nieuws proberen, hou het echter bij kleuren die bij jouw tint matchen. In het kort uitgelegd per tint en ondertoon:

 • Lichte huidtint met een koele ondertoon: lichte pasteltinten zoals roze en lichtperzik; vermijd warme tinten
 • Lichte huidtint met warme ondertoon: perzik- en roodtinten, maar vermijd te felle tinten
 • Gemiddelde huidtint met koele ondertoon: lichtroze en perziktinten
 • Gemiddelde huidtint met warme ondertoon: terracotta en oranjetinten; vermijd roze tinten
 • Donkere huidtint met koele ondertoon: felroze en lila, met veel pigment
 • Donkere huidtint met warme ondertoon: rood- en bronstinten; vermijd roze tinten

De juiste finishing touch

Als je de juiste kleur hebt gevonden, heb je ook nog de keuze uit verschillende finishes. En ook hierin kun je je huidtype gebruiken als stijlgids. Voor een vette huid gebruik je liever geen glossy blush en het beste vermijd je ook de shimmer-versies; hou het dus bij mat of satin! Als je een iets drogere huid hebt, doe je er goed aan om de matte finish te vermijden, deze zal namelijk de droogheid van je huid benadrukken.

Een goede basis is het halve werk

Let op dat je het juiste soort blush op het juiste soort foundation gebruikt. Als vuistregel gebruik je een poeder onder een poeder en een crème onder een crème. Zo weet je zeker dat de kleur goed pakt en vermijd je een vlekkerig resultaat. Wil je toch een crème-foundation onder poeder gebruiken? Dan kun je een beetje huidkleurig poeder gebruiken als onderlaag. Vergeet niet om ook een bijpassende highlighter uit te zoeken!

Technieken per gezichtsvorm

Zo! Je hebt nu het juiste soort, de juiste kleur én de juiste finish; nu alleen nog aanbrengen. Bekijk je gezicht, bepaal welke vorm het heeft en bedenk welke gedeeltes je extra wilt benadrukken. Met de juiste techniek kun je wonderen bereiken!

 • Ovaal gezicht: je kunt óf je jukbeenderen of je wangappeltjes benadrukken. Om je gezicht voller te laten lijken, benadruk je de appeltjes van je wangen en veeg je de blush horizontaal uit.
 • Vierkant gezicht: laat je gezicht ronder lijken door de blush horizontaal aan te brengen in een veeg van je neus, over je wangappeltjes, tot aan het uiteinde van je wenkbrauwen. Let erop dat je dit goed blendt, met ronde bewegingen, zo voorkom je een strakke lijn.
 • Rond gezicht: om je gezicht wat langer te laten lijken, dien je de jukbeenderen te benadrukken. De trick is om een driehoek aan te brengen op je jukbeenderen en deze voorzichtig richting je oren te blenden.
 • Hartvormig gezicht: je kunt je prachtige kaaklijn benadrukken en je kin subtieler uit laten komen door een beetje blush net onder je wangen aan te brengen.
 • Diamantvormig gezicht: benadruk de onderkant van je gezicht door je jukbeenderen uit te laten komen met een zachte, horizontale streek.
 • Langwerpig gezicht: om je gezicht wat breder te laten lijken, gebruik je alleen horizontale bewegingen om je wangappeltjes te benadrukken.

Algemene tips

Tot slot nog een paar handige tips! Probeer altijd zo weinig mogelijk poeder of crème te gebruiken per applicatie en bouw het kleurvlak voorzichtig op. Blush is namelijk erg moeilijk te verwijderen en als je een fout maakt, wordt ook je zorgvuldig aangebrachte foundation geruïneerd. Vergeet dus niet om het te veel van je kwast af te tikken als je poeder gebruikt, en om crèmes extra goed te blenden.

Heb je er moeite mee om de juiste lijnen te vinden? Een lach doet wonderen! Nee, echt... als je glimlacht, kun je precies zien waar je wangappeltjes zitten en kun je heel simpel bepalen waar je de blush het beste kunt aanbrengen. En je wordt er nog vrolijk van ook!