Geuren voor dames

Populaire filters
496 artikelen weergegeven

Welke geur geeft jou een geluksmomentje?

Geuren kunnen voor ultieme geluksmomentjes zorgen. Denk aan de heerlijke geur van je eerste kopje koffie 's ochtends waar je energie van krijgt, of aan het ontspannende bouquet van een lavendelveld. Je favoriete parfum doet hetzelfde: het geeft jou een fijn geluksgevoel op elk moment van de dag.

Wat de juiste geur met je doet

Geuren doen heel veel met je, bewust én onbewust. Het is bijzonder hoe luchtjes gevoelens en herinneringen kunnen oproepen; aan sommige personen bijvoorbeeld, je jeugd of een bepaald moment in je leven. Dat kunnen fijne en minder fijne herinneringen zijn natuurlijk. Maar misschien krijg je van vers gemaaid gras wel de lente in je bol of herinnert de geur van kaneel je aan die heerlijke appeltaart van je oma.

Wat geuren met je doen is persoonlijk. Toch is van sommige aangetoond dat ze een bepaald effect op iedereen hebben. Zo zou vanille-aroma kalmerend werken, jasmijn de hersenen prikkelen en kan munt een verkwikkend effect geven. Er zijn talloze kruiden, planten en bloemen die met hun geur je een fijn gevoel geven en een positief effect op je hebben.

Dat verklaart waarom je blij wordt als je ’s ochtends je favoriete parfum opdoet, met bijvoorbeeld een lekker fris citrusaroma. Je begint je dag met je eigen geluksmomentje. Heerlijk toch? En als je na een lange en vermoeiende werkdag thuiskomt, steek dan een kaars aan die voor een heerlijke geur zorgt of gebruik een fijn parfum voor in huis. Je zult merken dat je humeur meteen een boost krijgt.

Kies een favoriet parfum waar iedereen je aan herkent

Heb je weleens dat iemand je passeert en een heerlijk geurende wolk achterlaat? Je vraagt je af welk parfum dat is en of het misschien iets voor jou is. Omdat parfum anders ruikt op verschillende huidtypes, kan het bij jou een heel ander effect hebben. Dat is maar goed ook, want daardoor is onze keus voor een parfum heel persoonlijk en ruiken we allemaal anders.

Zoek een geur die jij lekker vindt en die bij je past door deze op je eigen huid uit te proberen, liefst op verschillende momenten van de dag. Afhankelijk van je huidtemperatuur reageert parfum anders. Je hebt de keuze uit verschillende parfumgroepen, bijvoorbeeld fris, bloemig, oosters of houtachtig. Kiezen kan soms best lastig zijn, dus neem de tijd.

Ben jij iemand die trouw blijft aan een merk? Dan heb je het gemakkelijk en kost kiezen je nauwelijks tijd of moeite. Misschien houd je van elk seizoen een ander geurtje of heb je meerdere flesjes voor verschillende gelegenheden, ’s avonds en overdag. Elke vrouw heeft haar eigen voorkeuren en kiest voor haar eigen klassieker, een nieuw seizoensgeurtje of een combinatie van beide.

Parfum, eau de parfum, eau de toilette of bodyspray?

Er zijn meerdere manieren om lekker te ruiken. Wat gebruik je en wanneer? Het verschil zit 'm vooral in het percentage van de ingrediënten, die voor de geur zorgen waaruit een parfum is opgebouwd. Het percentage bepaalt hoe sterk het luchtje ruikt:

  • eau de toilette: 5 tot 10%
  • eau de parfum: 10 tot 20%
  • pure parfum: wel zo'n 20 tot 40%

Er is nog een ander, subtieler product dat we aan het rijtje toe kunnen voegen: bodyspray (of bodymist). Dit bestaat meestal uit 1,5 tot 3% geurstoffen en verder grotendeels uit water. Het werkt verfrissend wanneer je de spray over je hele lijf gebruikt, zonder dat het overheerst. Spuit het bijvoorbeeld in je haar voor fris ruikende lokken. Welk product je wanneer gebruikt, hangt helemaal af van je eigen voorkeuren. Gebruik je graag 's ochtends een sterk parfum dat de hele dag blijft hangen? Of laat je dat staan voor een feestje ’s avonds en gebruik je overdag liever een lichtere eau de toilette? Jij bepaalt wat jij het lekkerst vindt.

Een heerlijk ruikende kamer door kaarsen

Niet alleen jezelf, met geurkaarsen kun ook je huis van je favoriete geur voorzien en een warme sfeer geven. Met kaarsen die ruiken creëer je een intieme sfeer voor een avond vol romantiek, of een momentje voor jezelf met een goed boek op de bank. Kies bijvoorbeeld voor jasmijn, lavendel, rozen of een mix.

Deze heerlijke kaarsen zijn tegenwoordig sowieso bijna niet meer weg te denken. Ze ruiken niet alleen lekker, ze zijn vaak ook een opvallend accessoire in je woonruimte. Met hun originele, trendy vormgeving en verpakking zijn het echte blikvangers. Zo kies je niet alleen voor een heerlijke geur, maar ook voor een kaars waarvan de look past bij je interieur.

Verfris je kamer 24 uur lang met stokjes

Een andere manier om je kamer heerlijk te laten ruiken, is met geurstokjes. Kaarsen steek je alleen aan als je in de buurt bent, maar stokjes geuren 24 uur per dag. Ze verspreiden een natuurlijk luchtje om te ontspannen, ter verfrissing of om je woonruimte gewoon lekker te laten ruiken. Hoe meer stokjes, hoe sterker de geur - die ze vaak minimaal drie maanden lang verspreiden.

Je kunt trendy en stijlvolle potjes of flesjes neerzetten, waar je maar wilt:

  • Kies in je woonkamer bijvoorbeeld voor hamamstokjes met aromatische of revitaliserende eigenschappen.
  • In je slaapkamer komen rustgevende aromatische eigenschappen goed tot hun recht.
  • Gebruik op het toilet of in de badkamer een frisse geur, om het non-stop prettig te laten ruiken.

De lucht die de stokjes verspreidt, heeft een stimulerende werking op je lichaam en geest. Je kunt prima in elke ruimte voor een ander aroma kiezen. Bovendien is het bij veel merken mogelijk om een navulling te kopen van de aromatische vloeistof of de stokjes. Zo zit je nooit zonder.

Een persoonlijke geur blijft een ultiem cadeau

Cadeautjes die lekker ruiken, zijn altijd leuk. Dat je je beste vriendin of je moeder heel blij maakt met haar favoriete parfum als verjaardagscadeau, spreekt voor zich. Maar heb je weleens gedacht aan een geurkaars die aan die ene vakantie in de Provence doet denken? Er zijn daarnaast diverse merken die een compleet pakket aanbieden van bijvoorbeeld kaarsen, stokjes en een homespray in een mooie verpakking. Een geur cadeau geven is echt niet cliché, zo lang het maar persoonlijk is.

Met geuren en aroma’s geef je het leven meer kleur. Ontdek wat bij jou past en of dat nu altijd hetzelfde is, per seizoen verschilt of misschien wel een paar keer per dag wat anders is, is helemaal aan jou.