Gezichtsmaskers

Populaire filters
416 artikelen weergegeven

Op zoek naar een écht stralende huid? Probeer een gezichtsmasker!

Herinner je je die momenten nog? Als tiener had je samen met je vriendinnen vaak de grootste lol van een gezichtsmaskertje. Heerlijk, dat geklieder! Je merkte niet echt resultaat, maar daar maakte je je toen nog niet zo druk over. Toch kan je huid flink profijt hebben van een masker en wij leggen je uit hoe je dat bereikt.

De werking van gezichtsmaskers

Dat het belangrijk is om het juiste masker te kiezen voor jouw huidtype, dat weten we eigenlijk allemaal wel. Ga dus niet zomaar voor een chocolademasker, gewoon omdat het je zo leuk lijkt om die bruine zoetigheid een keer op je gezicht te smeren. Maar hoe vind je dan dat ene masker dat precies aansluit bij jouw huid? In ieder masker zit een combinatie van werkzame stoffen, die allemaal iets anders voor je huid doen. Je moet dus weten welke van deze stoffen het beste resultaat zullen bieden voor jouw huidtype.

Nu hebben we deze werkzame stoffen voor het gemak even ingedeeld in twee categorieën: de stoffen met een zuiverende werking en die met een verzorgende werking. De zuiverende stoffen reinigen je gezicht grondig door het overtollige vet in je huid weg te nemen. Heb je dus acne of een vettige huid? Dan zijn gezichtsmaskers die vooral deze stoffen bevatten de juiste keuze voor jou. Je zult merken dat je huid egaler en schoner wordt.

Bijeen gevoelige, droge of ouder wordende huid kun je het beste kiezen voor een masker waarin vooral verzorgende stoffen zitten. Deze stoffen hydrateren de vochtarme huid en de oliën die deze maskers meestal bevatten, dringen diep de droge huid binnen. Het resultaat? Een zichtbaar zachtere en glanzende huid.

Het geschikte masker voor jouw huidtype

Zo, dan is het nu tijd om een gezichtsmasker uit te kiezen. Helaas (of juist niet) is het niet zo simpel dat je gewoon een masker uit één van de twee categorieën kunt kiezen. De meeste maskers bevatten namelijk een combinatie van werkzame stoffen uit beide categorieën. De werking waar het masker vooral op gericht is, vind je meestal wel op de verpakking. Maar dit betekent niet dat een verzorgend masker geen reinigende werking heeft. En andersom: dat een reinigend masker geen verzorgende werking heeft.

Ben je toch op zoek naar een masker dat vooral werkzame stoffen uit één van de twee categorieën heeft? Om je op weg te helpen bij het vinden van een gezichtsmasker voor jou, hebben we een aantal tips voor je. Wil je een masker dat vooral reinigt? Ga dan voor een masker dat opdroogt, zoals een pasta-, poeder-, of kleimasker. Wanneer je juist een verzorgend gezichtsmasker wilt, kun je het beste voor een crèmemasker gaan. De oliebasis in deze maskers zorgt ervoor dat ze vochtig blijven en je huid blijven voeden.

Wil je juist een gecombineerde werking of maakt het je allemaal niet zo veel uit, dan zijn er nog genoeg gezichtsmaskers over waaruit je kunt kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een gelmasker. Dit masker op basis van gebonden sap van planten of vruchten is zowel reinigend als verzorgend. Of neem eens een peel-off masker, al is het alleen maar om eens te ervaren hoe het voelt om het opgedroogde laagje van je huid los te trekken. Volg je graag de laatste trends? Probeer dan eens een sheet mask of een schuimmasker.

3 R’s voor een optimaal resultaat

Oké, je hebt het juiste gezichtsmasker gevonden. Maar hoe helpt dat gezichtsmasker je nou aan die stralend gezonde huid die we je beloofd hadden? We gaan het je uitleggen aan de hand van de drie grote R’s die we allemaal wel kennen: rust, reinheid en regelmaat. We beginnen voor de verandering eens met reinheid. Een masker verwijdert dode huidcellen en vervuilende stoffen van je gezicht. En een schone huid betekent weer dat je huid verzorgingsproducten beter zal opnemen. Je nacht- en dagcrème werken dan ineens stukken beter!

Wil je nog meer resultaat zien van je masker? Dan moet je echt minstens één keer per week een masker nemen. Als je je huid regelmatig hydrateert, zal je huid minder snel rimpels en fijne lijntjes krijgen. Ook worden vitaminen en mineralen sneller naar je huid gebracht. Maskers hebben namelijk vaak een stimulerende werking op dedoorbloeding van je huid. Als resultaat krijgt je huid een zachtere, jongere en gezondere uitstraling.

En laten we vooral de laatste R niet vergeten: rust. Als je niet uitgerust bent, zullen gezichtsmaskers niet het optimale effect hebben. Stress kan ervoor zorgen dat je huid onrustig wordt. Om dit te voorkomen, is het echt van groot belang om op tijd rust te nemen. En laat het nou net zo zijn dat het wel even duurt voordat je gezichtsmasker volledig opgedroogd of ingetrokken is. Trek je dus even terug, ga lekker in bad of even op de bank liggen en ontspan. Enjoy!

Alternatieve gezichtsmaskers

Wil je een keer wat anders proberen? Probeer dan eens multi-masking uit. Het is eigenlijk heel simpel. Je brengt verschillende maskers aan op verschillende delen van je gezicht. Gebruik bijvoorbeeld een kleimasker op de T-zones en een crèmemasker op de drogere delen van je gezicht. Zo krijgt je hele gezicht de behandeling die het verdient en behaal je een optimaal resultaat.

Maak jij je maskers nou het liefst zelf van natuurlijke producten? Dat begrijpen we ook. Wel is het dan goed om de werking te kennen van de producten die je gebruikt. We geven je een aantal voorbeelden. Voor een reinigend masker raden we je baking soda, yoghurt en ei aan. Doe een banaan of een avocado door je masker voor een vochtinbrengende werking en voeg een schepje cacao toe om je huid tegen veroudering te beschermen. Combineer ze met elkaar om het ideale masker voor jouw huid te creëren.

Zo, nu hoef je alleen nog maar een masker te kiezen en een vast moment in te plannen voor je wekelijkse wellnessbehandeling thuis. Je zult ontdekken dat je het nog net zo leuk vindt als toen je een tiener was. Alleen merk je dit keer wél resultaat!