82 artikelen weergegeven

Voed en verwen je huid met een zachte gezichtsolie

Gezichtsoliën zijn al een tijdje aan een stevige opmars bezig. En daar is een goede reden voor: ze bevatten heel wat heilzame oliën. Je kunt een facial oil als alternatief voor crème gebruiken of in combinatie met je gewoonlijke moisturizer. In elk geval verdient het een plekje in je beautyritueel!

Waaruit bestaat gezichtsolie?

De oliën zijn vrijwel altijd een combinatie van een basisolie met etherische oliën, en hebben ieder een eigen werking. Tea tree olie bijvoorbeeld, werkt ontstekingsremmend; rozenbottel bevat veel vitamine A en omega 3; en kokosolie hydrateert. Alle oliën bevatten vetzuren, vitamines en mineralen.

  • Vetzuren: maken de huid veerkrachtig en zorgen voor een betere vochtbalans.
  • Vitaminen: houden de huid jong en beschermen tegen de schadelijke invloed van uv-stralen.
  • Mineralen: hebben een verzorgende en herstellende werking.

Door de samenstelling zou je misschien denken dat de olie niet snel intrekt, maar niets is minder waar. Een goede olie geeft geen vettig gevoel, noch laat een laagje na.

Hoe gebruik je een facial oil?

Eerst moet je natuurlijk je gezicht reinigen. Gebruik hiervoor een voor jouw huid geschikte cleanser en toner. Op die manier ben je zeker dat er geen onzuiverheden of make-up op de huid zijn blijven zitten, voor je je huid gaat voeden.

Als je alleen olie wilt gebruiken, breng je nu de olie aan. Wel eerst het flesje zacht schudden, zodat alle oliën goed gemengd zijn. Doe een paar druppels in de palm van je hand en verwarm de olie even voor. Daarna breng je de olie aan op je gezicht en in de hals. Masseer het in met kleine, cirkelvormige bewegingen.

Hoeveel druppels olie je nodig hebt, hangt af van je huidtype. Als je een droge huid hebt, gebruik dan tussen vijf en tien druppels. Mensen met een gemengde of vette huid kunnen beter minder gebruiken: ongeveer drie à vier druppels.

Je kunt gezichtsolie gebruiken als vervanging van je hydraterende crème, maar ook als laatste stap in je beautyroutine. Reinig je gezicht, breng toner aan, eventueel een serum, dan moisturizer en ten slotte wat olie.

In de ochtend of avond?

Hoe vaak je de olie gebruikt, hangt af van je huidtype. Mensen met een gemengde of vette huid, kunnen gezichtsolie het best één keer per dag gebruiken: 's avonds. Als je een droge huid hebt, kun je eventueel ook 's ochtends een paar druppels olie opdoen.

Hoe bewaar je de olie?

Gezichtsolie zit tjokvol natuurlijke ingrediënten. Om deze optimaal te laten blijven werken, moet je ze beschermen tegen licht, warmte en lucht. Sommige oliën zitten daarom in een donker flesje. En als dat niet zo is, doe je er goed aan het flesje in een lade of je badkamerkastje te bewaren. Bescherm je olie ten slotte ook tegen lucht: draai het pipetflesje altijd stevig dicht, of kies voor olie met een pompje.