Haarmaskers

Populaire filters
101 artikelen weergegeven

Met een haarmasker krijgt je haar intense voeding en een mooie glans

Vitaminen, een goede nachtrust en een fijne shampoo zorgen voor gezond haar. Toch kan je hairdo af en toe wel wat extra’s gebruiken, bijvoorbeeld als het droog of beschadigd is. Met een haarmasker geef je je haar een intense voeding zodat het weer glanst en mooi in model zit.

Welke behandeling is geschikt voor jouw haar?

Als het gaat om haarverzorging zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.Conditioners, crèmespoeling en haarmaskers: ze hebben allemaal hun eigen specialiteit. Na het wassen met shampoo gaan je haarschubben open staan en kan je haar droog aanvoelen. Met een verzorgingsproduct zorg je voor een beschermlaagje waardoor de haarschubben weer sluiten en je haar gaat glanzen.

Om te weten welke verzorging jouw haar nodig heeft, is het goed om te begrijpen wat de verschillen tussen de producten zijn. Met een conditioner die bij jouw haartype past, gekleurd haar bijvoorbeeld, krijgt je haar precies de vitaminen die het nodig heeft. Gebruik het alleen op de punten en je haar glanst en krijgt body. Het hoeft op deze manier zeker niet zwaar of slap te worden, wat nog wel eens gedacht wordt.

Met crèmespoeling maak je je haar vooral lekker zacht en kun je het gemakkelijker kammen. De verzorgende en voedende bestanddelen zijn minder aanwezig dan bij een conditioner. Een crèmespoeling is een mild product dat perfect werkt tegen klitten. Voor een echt intense voeding van je haar is een haarmasker de uitkomst. Het is geconcentreerder dan conditioner en geeft je haar een echte boost. We vertellen je er hier meer over.

Een verwen-jezelf-momentje

Misschien ken je het van een behandeling bij de kapper: je haar wordt gewassen en ingewreven met een lekker verzorgend product. Het beste moment breekt aan wanneer je kapper je lokken in een heerlijk verwarmde handdoek inpakt. Even achterover met je hoofd om in te laten werken en te ontspannen met je ogen dicht. Je haar en jijzelf komen als herboren tevoorschijn.

Dat is precies wat een masker doet. Het is een intens voedend en verzorgend product dat diep in het haar binnendringt. Het geeft je haar een boost en een complete reset waardoor het weer tegen een stootje kan en er gezond uitziet. Net als bij elke haarverzorging kies je het product dat bij jouw haar past of waar het op dat moment behoefte aan heeft. Zo vraagt beschadigd haar bijvoorbeeld om een diep herstellende kuur en dof haar om een product dat je haar weer mooi laat glanzen.

Welk product kies je?

Een haarmasker is een goede manier om je haar eens per week te verzorgen, maar soms is deze intense voeding ook echt een noodzaak. Je haar kan beschadigd raken van verven, zonlicht en zwemmen waardoor het herstel nodig heeft. Ook regelmatig föhnen en stylen kan het uitdrogen of voor een doffe aanblik zorgen. Voor elk probleem is er een geschikt masker dat jouw haar passende verzorging geeft.

Daarnaast heeft iedereen verschillend soort haar dat om een andere verzorging vraagt. Voor dun en fijn haar dat herstel nodig heeft, gebruik je bij voorkeur een lichter product dan bij dik haar dat wat meer kan hebben. Ook zijn er speciale producten voor gekruld haar die je krullen verzorgen en beter doorkambaar maken. Jouw keuze is natuurlijk persoonlijk: geuren, verpakking, vegan, hypoallergeen, vloeibaar of een crème, het speelt allemaal mee.

Toch geven we je graag een paar tips als houvast als je op zoek gaat naar een voor jou geschikt haarmasker. De producten hebben vaak meerdere eigenschappen. Ze werken bijvoorbeeld zowel hydraterend als herstellend en versterkend, maar hebben daarnaast nog andere werkingen.

  • Heb je fijn en dun haar? Kies dan voor een product dat niet alleen herstelt, maar ook volume geeft en je haar sterker maakt.
  • Voor krullend haar is een product met olie als bestanddeel heel geschikt, omdat het daardoor goed doorkambaar wordt en de krul ronder maakt.
  • Haar dat beschadigd en droog is, bijvoorbeeld door de zon, verven of föhnen heeft het meeste baat bij een masker dat herstelt en hydrateert. Ook voor geblondeerd haar dat extra kwetsbaar is, is het een pure weldaad.

Tips voor het goed aanbrengen

Bekijk de verpakking voor het aanbrengen van het haarmasker. Sommige producten laat je wat langer inwerken dan andere, maar in het algemeen werkt het als volgt:

  • Verspreid het over het hele, handdoekdroge, gewassen haar en vooral goed in de punten. Vermijd zoveel mogelijk je hoofdhuid om te voorkomen dat je haar snel vet wordt.
  • Laat drie tot vijf minuten intrekken. Voor het beste resultaat wikkel je je haar in een warme handdoek. De warme stoom zorgt ervoor dat het masker beter intrekt. Spoel daarna goed uit en, voilà, je haar voelt meteen al heerlijk aan.

De meeste maskers laat je een korte periode intrekken en spoel je daarna uit. Is je haar er zo erg aan toe, bijvoorbeeld na een paar weken zon- en zeevakantie, dat het echt even een grondige aanpak nodig heeft? Kies dan voor een overnight kuur. Wrijf je haar in voor het slapen gaan en wikkel het in een doek. Tijdens je nachtrust dringen voedingsstoffen diep in en word je wakker met prachtig glanzende lokken.

Wil je weten hoe je thuis zo'n heerlijk warme handdoek voor elkaar krijgt? Maak een handdoek nat, wring hem goed uit en leg hem ongeveer vijftien seconden in de magnetron. Heb je geen magnetron? Maak dan de handdoek nat met heet water en wring hem voorzichtig uit. Het effect is hetzelfde.

Verzorgingsproducten combineren

Misschien vraag je je nu af of het nodig is om alle verzorgingsproducten te combineren. Het antwoord daarop is simpelweg: nee. Met producten als conditioners, crèmespoeling of andere verzorging kun je na elke wasbeurt je haar behandelen als je dat prettig vindt. Wanneer je een haarmasker gebruikt, dan is dat voldoende en laat je de andere producten voor die dag even staan.

Gun jezelf een keer per week een verwenmomentje met een intense haarverzorging. Je begint je dag zeker weten goed met een gezonde, glanzende look en haar dat de hele dag perfect in model blijft.