Nagellak voor dames

Populaire filters
573 artikelen weergegeven

Eindelijk antwoord op al je prangende nagellakvragen

Welke kleur zal ik vandaag weer eens op mijn nagels doen? Hoe blijft mijn nagellak extra lang mooi zitten? En hoe houd ik mijn nagels gezond en sterk? Deze vragen gaan bij jou vast ook wel eens door je hoofd. Vandaag krijg je antwoord op al je prangende vragen.

Alle kleuren van de regenboog

Heb je je wel eens afgevraagd waarom we eigenlijk nagellak dragen? In elk geval zijn we niet de eersten, want zo’n 5.000 jaar geleden droeg men in China ook al een kleurtje op de nagels. Wel was deze eer in die tijd voorbehouden aan de elite. Zij lakten hun nagels vooral in de weelderige metallics zilver en goud, maar ze kozen ook wel eens voor een rozige kleur.

Ook in het oude Egypte werd nagellak gebruikt om de elite van de onderklasse te onderscheiden. In de betere kringen waren de roodbruine tinten heel populair, terwijl de lagere klassen alleen lichte en nude kleuren mochten dragen. Hield je je hier niet aan? Dan liep je het risico op allerlei lijfstraffen...

Gelukkig zijn de tijden veranderd! We lakken onze nagels in alle kleuren van de regenboog, en niemand die er iets van zegt. Maar zou er toch niet iets overgebleven zijn uit die tijd? Wij denken stiekem van wel, want wie krijgt er nou niet zo’n heerlijk classy gevoel van mooi gelakte nagels?

Een lakje voor iedere gelegenheid

Deze trend kan niet aan je voorbij zijn gegaan: nail art. Glittercreaties, pittige dierenprints en kleurrijke bloemenpatroontjes. Bij nail art kan het niet gek genoeg zijn. Wij denken dat deze trend voorlopig nog niet uit het straatbeeld verdwijnt. Wil je opvallen? Dan is dit echt iets voor jou. Ben je op zoek naar iets neutralers voor op het werk? Lees dan nog maar even verder.

Soms wil je wel eens iets anders, maar wil je het ook weer niet te gek maken. Dan is een matte look een goede keuze. Je kunt een matte nagellak aanschaffen of je brengt een matte top coat aan over je gewone nagellak. Het geeft je nét dat beetje extra, maar je zult je baas of je klanten er niet mee afschrikken.

Ga je liever voor klassiek? Dan is de french manicure natuurlijk altijd goed. Deze natuurlijke nude- of rozekleurige nagels met het stralend witte randje misstaan niemand. De verzorgde uitstraling van deze look is tijdloos en geeft je klasse en allure. Zeker een aanrader!

Langdurig je perfecte look behouden

Van die ‘chippende’ nagellak... we hebben er zo’n hekel aan. Zit er net een nieuw lakje op je nagels, begint de boel alweer af te bladderen. Wist je dat je dit kunt voorkomen door een base coat te gebruiken? Deze doorzichtige lak, die je onder je gewone nagellak aanbrengt, beschermt je nagels en zorgt voor een betere hechting. Zo blijft je nieuwe look dus langer mooi.

Vergeet ook niet om na je gewone lak een top coat aan te brengen. Deze geeft je nagels een volle, nette uitstraling én zorgt ervoor dat je nagels minder snel gaan slijten. Je hebt ze in allerlei soorten, waarvan de meeste ook iets extra’s bieden. We noemden al eerder de top coat die je nagels een matte finish geeft, maar er is bijvoorbeeld ook een sneldrogende top coat en eentje die je nagels een gel-effect geeft.

Even snel je nagels lakken? Dat doen we allemaal wel eens. Maar we raden je toch echt aan om ruim de tijd te nemen. Voor langdurig mooie nagels is het namelijk essentieel dat je de laagjes niet te dik aanbrengt en de lak volledig laat opdrogen voordat je aan een nieuw laagje begint. Doe je dit niet? Dan hecht de lak minder goed. En dat merk je als je nagellak veel te snel begint af te slijten.

Gezonde en sterke nagels voor iedereen

Zwakke, broze en ingescheurde nagels... zo vervelend! We hebben een aantal tips voor je om dit te voorkomen. Wij raden je sowieso aan om je nagels één kant op te vijlen, zodat je ze niet beschadigt. Wanneer je ze knipt of ruw vijlt, laten de nagellaagjes namelijk los van elkaar. Daardoor barsten of scheuren je nagels veel sneller. Als je regelmatig vijlt, helpt dat juist om je nagels sterk en mooi te houden.

Om sterkere nagels te krijgen, kun je ook een nagelverharder gebruiken. Deze versterkt zachte en dunne nagels, waardoor ze minder snel zullen inscheuren. Je nagels herstellen sneller en kunnen eindelijk weer eens mooi lang groeien. Zo ziet dat kleurtje op je nagels er ook veel beter uit.

Verzorg niet alleen je nagels, maar ook je nagelriemen. Het beste kun je daarvoor een nagelriemolie gebruiken. Je huid wordt daarvan soepel en herstelt gemakkelijker. Voor een blijvend effect raden we je aan om dit iedere dag te doen. Nóg een voordeel: soepele nagelriemen zorgen ervoor dat je nagellak langer blijft zitten.

Nog meer inspiratie...

Wil je je nagels nog beter verzorgen? Laat je nagels dan ook af en toe met rust (ja, sorry). Nagellak kan je nagels namelijk uitdrogen en een tijdje zonder geeft ze de tijd om te herstellen. Wees ook voorzichtig met je nagels, dus gebruik ze niet als gereedschap. Kies verder voor een nagellakremover zonder aceton, want deze is veel milder voor je nagels.

Dacht je dat je acryl- en gelnagels alleen maar door professionals kan laten zetten? Nee hoor, je kunt het ook gewoon zelf proberen. Maak daarvoor gebruik van sets die ontwikkeld zijn voor thuisgebruik. Het ziet er in het begin misschien nog niet zo uit als bij de salon, maar oefening baart kunst. Vooral voor mensen die een beetje creatief zijn, zijn deze sets echt de moeite waard. Te veel werk? Dan kun je altijd nog naar de salon om je daar te laten verwennen!