172 artikelen weergegeven

Poeder: voor een perfecte finishing touch

Een poeder geeft je huid een egale uitstraling, minimaliseert poriën én zorgt ervoor dat je foundation langer goed blijft zitten. Je kunt kiezen tussen een los product en de populairdere compact powder.

Los of compact?

In principe zijn losse poeder en compact powder één en hetzelfde product. Een compacte versie houdt vaak wat langer dan een losse variant en natuurlijk kun je hem ook veel makkelijker meenemen om overdag je make-up bij te werken. Het voordeel van een loose powder daarentegen, is dat je makkelijker een natuurlijk effect bereikt.

Kwast of donsje?

Losse poeder breng je aan met een poederkwast; de grootste make-upkwast in je collectie, die zijdezacht aanvoelt. Neem niet te veel tegelijk op de kwast, want dan kun je een cake-effect krijgen. Beter meerdere keren poederen dan in één keer een te dikke laag.

Ook compact powder kun je aanbrengen met een kwast, maar je kunt het tevens aanbrengen met het meegeleverde donsje. Let er dan wel op dat je het mooi egaal verdeelt, want dat is met een donsje net iets minder vanzelfsprekend dan met een kwast. 

Tip: was je kwast minimaal één keer per week om 'm hygiënisch schoon te houden, bij voorkeur met een klein beetje babyshampoo.

Hoe breng je poeder aan?

Je kunt een powder aanbrengen na je dagcrème, of na je primer, foundation en concealer. Breng het daarnaast altijd aan vóór je bronzer, blush of highlighter. Uiteraard wil je een mooie, zachte finish; geen volledig dekkende laag à la Marie-Antoinette!

Breng je losse of compact powder luchtig aan, op die plekken waar jij het nodig vindt. Als je ergens te veel hebt aangebracht, werk het dan bij met een schone kwast. Als je een vette huid hebt, breng dan wat extra aan bij de T-zone, want die gaat het snelst glimmen. Wees subtiel bij een droge huid en neem niet al je natuurlijke shine weg!

Handige tips:

  • Doe een beetje losse poeder in het deksel van het doosje en dep daar je kwast in. Op die manier gebruik je automatisch minder en voorkom je dat het in het rond stuift.
  • Ga na het poederen eventueel nog even met de kwast van voorhoofd richting kin. Zo zorg je dat al je gezichtshaartjes in de juiste richting liggen.

Pro-tip: zo voorkom je oogschaduwvlekken

Heel wat make-upprofessionals gebruiken een loose powder wanneer ze oogschaduw aanbrengen, zeker als ze met donkere kleuren werken. Vaak dwarrelt er namelijk wat oogschaduw onder je ogen en je kunt dat niet zomaar weghalen zonder een donkere waas of strepen achter te laten. Door eerst een dikke laag losse poeder ónder je ogen aan te brengen, voorkom je een knoeiboel. De oogschaduw valt hier bovenop en je kunt alles daarna heel gemakkelijk verwijderen met je kwast.