Zonneproducten

Populaire filters
223 artikelen weergegeven

Geniet zorgeloos van de zon met de juiste zonneproducten

De zon brengt warmte, kleur en energie in je leven. Jammer genoeg heeft de ultraviolette (uv) straling van de zon ook negatieve effecten voor ons lichaam. Dit geldt vooral voor ons grootste orgaan, de huid. Op zalando.be hebben we een zorgvuldige selectie zonneproducten bij elkaar gebracht waarmee je je huid doeltreffend kan beschermen.

Ben je op zoek naar zonnemelk die tegen water kan, een specifieke olie of hou je meer van zonnesprays of sticks? Of heb je liever een kleurtje zonder zon? Bij Zalando hebben we aan alles gedacht. Ons aanbod gaat van zelfbruiners tot aftersunproducten die voor de nodige hydratatie van je huid zorgen na je zonnebad.

Het is geen goed idee om je huid alleen te beschermen tegen uv-stralen in de zomer of wanneer de zon schijnt. De uv A-stralen, die 95 % van de uv-stralen uitmaken die de aarde bereiken, zijn er altijd, ook in de winter of onder een dik wolkendek. Glas is voor hen geen obstakel. Deze stralen zijn de boosdoeners die de veroudering van je huid en zelfs zonneallergie veroorzaken.

Zonneproducten met de juiste beschermingsfactor voor elk moment

Die mooie kleur na een strand- of skivakantie en - wanneer het fout loopt - zonnebrand, hebben we danken aan de uv B-stralen. Deze stralen zijn er enkel bij een onbewolkte hemel en geraken niet verder dan de bovenste huidlaag. De uv A-stralen daarentegen gaan dieper en tasten de onderliggende lagen van je huid aan.

De normen van de EU zijn een goede leidraad bij de keuze van je zonnecrème. De SPF, of beschermingsfactor, verwijst naar de bescherming tegen uv B-stralen. Voor de EU moet de bescherming tegen uv A-stralen, uitgedrukt in PPD, minstens een derde bedragen van de uv B-bescherming. Is dit het geval, dan staat 'uv A' omcirkeld op de verpakking.

Welke beschermingsfactor je kiest hangt vooral af van je huidtype. Is jouw huid van het lichte type en verbrandt ze snel? Kies dan voor SPF 50 of meer. Indien je goed bruint en jouw huid al een lichte tint heeft, dan kan een beschermer met factor 30 voldoende zijn. Heb je een donkere huid en word je heel snel bruin, dan is een zonneproduct met factor 20 vast al oké.

Vergeet de gevoelige plekjes niet

Is het de eerste keer sinds lange tijd dat je enkele uren in de zon gaat doorbrengen, dan kies je best voor een zonneproduct met een hogere beschermingsfactor. Dit is ook het geval als je de bergen ingaat of naar een land reist dat dicht bij de evenaar ligt.

Smeer je huid in 20 minuten voor je de zon in gaat, en daarna op zijn minst elke twee uur en na het zwemmen. En allicht weet je uit ervaring dat je zeker de gevoelige plekjes als oren, voeten en de achterzijde van je knieën niet mag vergeten.

Vanzelfsprekend vind je op zalando.be specifieke producten voor de bescherming en aftersunverzorging van je gezichtshuid. Met de herstellende en verfrissende lotions, crèmes en doekjes in ons aanbod kan je huid nog enkele uren nagenieten van de zon.