Duurzamer shoppen is verre van saai en vervelend. Nieuwe en bekende sneakermerken bieden steeds vaker duurzamere opties aan. Een nieuwe silhouet of een duurzamere update van moderne klassiekers: de bewuste sneakerhead vindt wat hij zoekt bij Zalando.

Veja

Sinds 2005 ontwerpt Veja sneakers gemaakt van Braziliaans en Peruviaans biologisch katoen, Amazon rubber en innovatieve materialen zoals gerecycleerde plastic flessen. Veja sneakers worden geproduceerd in Brazilië.

Flamingos' Life

Flamingos' Life sneakers worden geproduceerd in kleine fabrieken in Spanje. De buitenzolen zijn gemaakt van natuurlijk rubber maar de binnenzolen zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, namelijk kurk en natuurlijk rubber. De binnenvoering van alle sneakers is gemaakt van bamboe of biologische katoen en tot 50% van de buitenstof van alle schoenen uit de collectie is gemaakt van maïsafval.

Clae

Door de jaren heen, maakt het in LA gevestigd merk Clae sneakers van gerecycleerd afval met zolen die bestaan uit 30% natuurlijk rubber zonder in te boeten op comfort en kwaliteit.

Genesis

Opgericht in 2001 in Los Angeles, Genesis werkt met klare lijnen en kwaliteitsmaterialen gemaakt van gerecycleerd plastic of plantaardig leer gemaakt van cactus, ananas, maïsafval of kurk. De bovenstoffen worden gemaakt van hergebruikte militaire tassen en bedlinnen.
Bekende sneakermerken hebben de weg naar duurzaamheid gevonden met duurzamere collecties en initiatieven, zoals PRIMEGREEN en PRIMEBLUE van adidas, Move To Zero van Nike, [REE]GROW van Reebok en RE. GEN. van Puma.

Ontdek meer

Ga verder in de carouselGa terug in de carousel