accountaccountbagbagzalando logomenu

Gratis klantendienst

gratis verzending en retour

veilige betaling

Damesartikelenvan UGG

Zie nieuwe items van dit merk in je tijdlijn
+ Opgeslagen! Je krijgt nu nieuwe items van dit merk te zien in je tijdlijn
Merk
m
Kleur
Gelegenheid
Korting
201 artikelen

Ugg: wat je altijd al wilde weten

Hoe Uggs kuisen, hoe ze onderhouden en waarvan zijn ze eigenlijk gemaakt?
Augustus 2016

Hoe UGGS kuisen?
De meeste Uggs hebben een bovenlaag van suède. Dit is een kwetsbaar materiaal, dat gevoelig is voor vuil en vlekken. Met deze tips houd je je schoenen mooi. Als je een paar schoenen of laarzen van Ugg aanschaft, neem er dan een beschermende spray bij zoals Ugg Sheepskin Stain & Water Repellent van Ugg Australia. Spray hiermee je schoenen of laarzen in voordat je ze de eerste keer draagt. Na het insprayen moeten de laarzen minstens 24 uur aan de lucht drogen. Daarna zijn ze beschermd tegen vuil en vlekken. Met een speciaal suèdeborsteltje kam je het dons in de juiste richting. Met een suèdeborsteltje kun je ook het meeste vuil weg borstelen. Als het vuil nat is, laat je dit beter eerst opdragen voor je het vuil eraf borstelt. Stop je Uggs nooit in de wasmachine en laat ze ook niet in een stomerij reinigen. Hierdoor raken ze onherstelbaar beschadigd.

Hoe UGGS onderhouden?
Ugg Australia voorziet in diverse middelen om je Uggs te onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Daarom is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Om slijtage aan je Uggs zo veel mogelijk te beperken, kun je de suède buitenkant het beste regelmatig behandelen met Ugg Sheepskin Cleaner & Conditioner. Met Ugg Sheepskin Protectorspray bescherm je Uggs en voorkom je vlekken. Ook de binnenkant van de laarzen moet worden onderhouden. Ugg Shoe Renew Sheepskin Freshener spray, die je in de laarzen spuit, gaat onaangename geurtjes tegen. Als je laarzen na de behandeling zijn gedroogd, kun je met een suèdeborstel het dons weer in één richting kammen zodat ze er weer als nieuw uitzien.

Wat zijn UGGS?
Uggs zijn laarzen en schoenen die zijn gevoerd met een dikke schapenvacht die je voeten heerlijk warm houden. De buitenkant is van zacht leder of suède. De afwerking met stikranden geeft de Ugg zijn karakteristieke uiterlijk. De schoenen komen uit Australië. Na de introductie in de Verenigde Staten werden Uggs wereldwijd populair, met dank aan Hollywood-sterren die ze droegen. UGG werd hét symbool van een ontspannen en nonchalante levenswijze en bereikte een cultstatus. Inmiddels is de collectie uitgebreid met hippe en trendy modellen zoals sneakers en sleehakken. UGG is niet meer weg te denken uit het modebeeld. De schoenen van Ugg Australia horen wereldwijd tot het meest gedragen schoeisel.

Uggs: wat voor bont?
Schapenhuid vormt de basis van schoenen en laarzen van UGG. De buitenkant is gemaakt van Twinface Sheepskin ofwel schapenleer dat is bewerkt tot een soepel maar toch stevig suède. Ook heeft Ugg Australia schoenen van runderleer dat tot suède is bewerkt. De voering is van zuiver schapenwol. Ten slotte zijn er ook Uggs die zijn afgewerkt met kalfshaar. Ugg Australia gaat zeer zorgvuldig om met de materialen. Zo worden er uitsluitend materialen gebruikt die afkomstig zijn uit de vleesindustrie en ziet Ugg Australia erop toe dat de dieren correct worden behandeld. Zo ben je niet alleen verzekerd van modieuze, maar vooral van diervriendelijke schoenen.