Betalen met kredietkaart via 3D Secure

De Europese wetgeving gaat veranderen om het online betalen met creditcard nog veiliger voor je te maken. Voor elke bestelling die na 14 september 2019 wordt geplaatst, zul je gevraagd worden om je betaling te verifiëren met 3D Secure. De naam van deze verificatiemethode hangt af van het type kaart waarmee je betaalt. Zo is er bijvoorbeeld Visa Secure, Mastercard Identity Check en American Express SafeKey.

Wat moet ik doen?

Als je je nog niet eerder geregistreerd hebt bij 3D Secure, moet je deze functie eerst activeren. Bij de meeste banken kun je dit online doen. Kijk dus op de website van jouw bank voor meer informatie.

Als je je al eerder aangemeld hebt voor 3D Secure, of deze functie al eerder hebt gebruikt, hoef je je niet opnieuw in te schrijven. Je bank kan echter wel een geheel nieuw proces gedefinieerd hebben om je betalingservaring te verbeteren. Sommige banken hebben bijvoorbeeld speciaal een nieuwe smartphone-app ontworpen. Neem contact op met je bank voor meer informatie.

Om ervoor te zorgen dat je je volgende bestelling gemakkelijk en veilig kan betalen, raden we je aan om 3D Secure te activeren voordat je je volgende online aankoop doet.

Wat verandert er?

Mogelijk werd je bij eerdere bestellingen gevraagd om je betaling te verifiëren met 3D Secure, maar door de nieuwe wetgeving komt hiervoor een nieuw, eenvoudiger en veiliger proces.

Bekijk in onderstaande video een voorbeeld van hoe het nieuwe proces eruit zou kunnen komen te zien. In dit geval gebruikt de bank de smartphone en vingerafdruk van de klant om de identiteit van de klant te controleren.


Wil je graag -10%* op je volgende bestelling?

Schrijf je in voor de Zalando-nieuwsbrief en krijg niet alleen 10% korting op je eerstvolgende bestelling, maar ontvang ook updates over koopjes, trends en een heleboel outfitinspiratie.

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Zalando jouw gegevens verwerkt.