faq | Bestellen | Onze toegankelijksheidsfunctionaliteiten

Onze toegankelijksheidsfunctionaliteiten

Een van onze Zalando beloftes is het aanbieden van de beste klantenervaring voor een zo groot mogelijk publiek. We werken er hard aan om onze website zo gebruiksvriendelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Daarom bieden we nu nieuwe functionaliteiten aan zodat iedereen gebruik kan maken van ons aanbod.

Onze toegankelijkheidsbelofte

Het VN-verdrag handicap erkent toegang tot informatie en communicatietechnologieën, inclusief het web, als een grondrecht.

Daarom bieden we vanaf heden nieuwe functionaliteiten in de shop, op de productpagina’s en in het klantenaccount, zoals alternatieve tekst en schermlezers, zodat deze pagina’s voor iedereen en op elk apparaat toegankelijk zijn.

De schermlezer en de alternatieve tekst functionaliteiten zijn vormen van ondersteunende technologie, die worden gebruikt voor het ondersteunen van mensen met een visuele beperking, analfabetisme of een leerstoornis. Dankzij een voiceover functie is het mogelijk een gesproken omschrijving te krijgen van een pagina, een specifieke tekst, productfoto’s en links waarop geklikt wordt binnen de Zalando website.

We hebben bovenstaande delen van de website met succes toegankelijk gemaakt, en we werken er hard aan om deze functionaliteiten binnenkort ook op andere delen van de website beschikbaar te maken.

Als je gebruik maakt van de Zalando app, en je wilt gebruik maken van de toegankelijkheidsfunctionaliteiten, ga dan alsjeblieft naar de desktop versie.

Hoe kan ik gebruik maken van schermlezers op Zalando?

Je kunt de schermlezers testen op de Zalando website, door een van de volgende apps/plugins te installeren in je browser:

  1. VoiceOver macOS & iOS
  2. ChromeVox Chrome plugin
  3. NVDA Windows
  4. JAWS enkel betaalde versie


Kun je het antwoord dat je zoekt niet vinden?
Neem contact met ons op
Chat met onze chatbot

Onze chatbot helpt je graag verder!

Als de chatbot je vraag niet kan beantwoorden, zul je worden doorverbonden met een van onze medewerkers.

Bel ons

Onze specialisten staan voor je klaar. Er kan een wachttijd zijn van 2 minuten.

Je kunt ons bereiken van maandag tot zondag:

08.00-22.00

Houd je bestelnummer bij de hand voor een sneller antwoord op je vraag.

Wil je graag -10%* op je volgende bestelling?

Ontvang updates per e-mail van Zalando.be

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe collecties en meer.

Beheer je voorkeuren

Wat interesseert je het meest?

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij jouw gegevens verwerken. Je kan je op elk moment kosteloos uitschrijven.