Golfschoenen heren

Populaire filters
121 artikelen weergegeven

Sinds de golfsport aan populariteit heeft gewonnen bij het grote publiek, zijn heel wat ontwerpers zich gaan toeleggen op het ontwerpen van golfsportkleding en golfschoenen. De sport is vooral erg geliefd bij de heren wat geleid heeft tot een explosieve groei van het aanbod golfbroeken, polo's en shirts voor de moderne golfer. Op de golfbaan heersen strikte voorschriften wat kleding betreft. Voor de heren geldt een lange broek of kniebroek en een polo die voorzien is van kraag en mouwen. Daarnaast moet men echte golfschoenen dragen, maar dit is vooral omdat de schoenen een grote invloed hebben op het spel van de golfer. De golfschoen heeft al een hele evolutie doorstaan, waarbij kleine en grote veranderingen zijn doorgevoerd om tot de ideale sportschoen te komen voor het golfspel.

Golfschoenen voor de moderne man

Golfschoenen bestaan al een lange tijd. Het meest opvallende kenmerk aan de schoenen zijn de spikes die onderaan de zool prijken. De spikes of noppen zijn bedoeld om de grip te verhogen tijdens een swing. Daarnaast verbeteren ze ook de balans van de speler. Bij de eerste golfschoenen werden deze spikes van ijzer gemaakt. Het materiaal was geschikt voor de golfbaan, maar zorgde voor heel wat schade aan de vloerbekleding van het etablissement waar na het golfen nog iets genuttigd werd. Om dit te voorkomen werden de noppen vervangen door een rubberen variant. Vandaag wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde softspikes, een tussenoplossing die geen schade aanbrengt en toch de nodige voordelen met zich meebrengt tijdens het golfspel.

Comfortabel op de golfbaan met golfschoenen voor heren

Of je nu een beginnende liefhebber bent of een gepassioneerde bijna-professional, goede golfschoenen zijn een must om in alle comfort een balletje te slaan op de golfbaan. De juiste schoen geeft je voldoende grip op de baan, zodat je niet uitglijdt. Zijn combinatie van soepelheid en stabiliteit maakt de perfecte golfswing mogelijk. Vergeet ook niet dat je al snel tot 8 kilometer wandelt tijdens een golfronde. Een lekker zittende golfschoen beschermt je voeten, dempt de schokken en voorkomt blaren.

Golfen door weer en wind met de juiste golfschoenen

Golf is een echte buitensport, waarbij het weer en het terrein een grote rol spelen. Speel je op een zompige baan, dan zijn golfschoenen met noppen aangewezen. Die spikes geven je extra grip in het gras. Op een droge golfbaan zijn lichtere golfschoenen en een plattere zool een betere keuze. Wil je helemaal gerust zijn, breng dan een paar zonder en een paar met spikes mee naar de golfbaan. Zoek je gebruiksgemak bij het wisselen, dan zijn schoenen met een treklusje achteraan extra handig. Maar je kan ook kiezen voor golfschoenen met profielzolen voor alle terreinen.

Bij warm weer is een soepele schoen die je voeten laat ademen en zwellen het meest geschikt. Bij regen en koud weer is het van belang dat de schoenen waterdicht zijn, zodat je geen natte en koude voeten krijgt.

In stijl golfen met elegante schoenen

In ons aanbod hoef je niet te kiezen tussen sportieve prestaties en een knappe uitstraling. De verkrijgbare golfschoenen zijn ontworpen door topmerken en combineren functionaliteit met elegantie. Met of zonder veters, van hippe modellen in felle kleuren tot klassieke golfschoenen in leer, er is voor elk wat wils. Je vindt hier zeker en vast die goed zittende golfschoenen die je de bewegingsvrijheid geven om zorgeloos van het spel te genieten.