Grote maten voor heren

Ontdek onze plus-sizecollectie voor mannen

Shop alles
Categorieën
Maten
Topmerken
Shop naar prijs

Onze favoriete plus-sizemerken

Meer topmerken

Grote maten herenkleding

Belgische mannen mogen zich tot de grootste ter wereld rekenen. Deze stelling wordt regelmatig bevestigd door verschillende onderzoeken en artikelen. Gelukkig hoeven we de titel 'slechtsgeklede mannnen ter wereld' niet binnenslands te houden. De associaties 'vormeloos', 'oubollog' en 'saai' mag je tegenwoordig achterwege laten wanneer je denkt aan herenkleding in grote maten. Nu staan comfort en stijl voorop wanneer het aankomt op het kleden van de grotere of bredere man én dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Ook grote maten herenkleding biedt voor elke gelegenheid een outfit

Grote maten ofwel plus size-kleding voor mannen zijn begrippen die we tegenwoordig vaak horen, maar waarbij de precieze definitie vaak onduidelijk is. Want wanneer heb je als man een grote maat? Vanaf XXL noemen we het ‘een maatje meer hebben’. Ook kleding voor lange mannen valt vaak onder grote herenmaten vanwege de lengte.

Plus size herenkleding komt in alle soorten en maten

Er wordt regelmatig gedacht dat er weinig grote herenmaten zijn. Het tegendeel is waar. Het assortiment varieert enorm. Van lange heren T-shirts tot extra lange broeken en van plus size sportkleding tot jeans met oplopende omvangs- en lengtematen. Maar ook kostuums zijn verkrijgbaar in grote maten. Dus ga je naar een chique diner of gewoon naar kantoor; je hoeft je geen zorgen te maken over de fitting van jouw pak. De plus size kleren zijn beschikbaar in verschillende lengte- en breedtematen en uiteenlopende rug- en mouwlengtes. Aan het label grote maten kan je herenkleding uit de plus size collectie herkennen. Voor elke gelegenheid valt er wel wat te vinden. Van de basics die iedereen in zijn kleerkast nodig heeft tot nette werkkleding en passende feestkleding.

Kies de juiste maten

Gelukkig zijn er plus size kleren in overvloed, maar het uitzoeken ervan is niet zo gemakkelijk. Of je nu aan het jagen bent op sportkleding, extra lange T-shirts of broeken; het moet zorgvuldig uitgezocht worden. Voor sportkleding is het belangrijk dat de materialen flexibel zijn en kunnen ademen - zo kan je vrij bewegen en geniet je meer van het sporten. Ook is kleur, textuur en patroon van belang. Zo kan een printje bijvoorbeeld uitkomst bieden bij het verhullen van eventuele probleemzones. Dat grote maten herenkleding goed moet passen, is het belangrijkste van alles. Kleding met een goede fit in de juiste maat zorgt ervoor dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in je outfit.

Verberg

Wil je graag -10%* op je volgende bestelling?

Schrijf je in voor de Zalando-nieuwsbrief en krijg niet alleen 10% korting op je eerstvolgende bestelling, maar ontvang ook updates over koopjes, trends en een heleboel outfitinspiratie.

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe Zalando jouw gegevens verwerkt.