KLASSIEKE HERENMODE

Vind jouw stijl voor elke gelegenheid

Shop formele kledij
Kleding
Schoenen
Accessoires

Hoe pak je de dresscode aan?

Business

Smart Casual

Casual

Vlinderdas

Business

Smart Casual

Casual

Vlinderdas

Business

Op kantoor is het handig om kennis van zaken te hebben, ook als het op mode aankomt. Naast traditioneel nachtblauw en elegant grijs, kun je dit seizoen variëren met lichtere kleuren. Een blijvende indruk maak je met een combinatie van eenvoud en opvallende items.
Ontdek meer klassiekers

Snit op maat

Seizoenslook: lekker luchtig

Verwelkom het nieuwe seizoen met felle kleuren, pittige patronen en frisse pasteltinten en laat zien waar de zomer om draait.

Matthias Jahn

Zalando stylist

De maat nemen voor je pak

Mouwlengte

Binnenkant been

Buitenkant been

Schouderbreedte

Mouwlengte

Binnenkant been

Buitenkant been

Schouderbreedte

Mouwlengte

Neem een meetlint en begin aan de bovenkant van je arm - bij de schouders, net onder de plek waar het sleutelbeen eindigt. Schuif je meetlint langs je arm tot je pols. Wij raden aan om je mouw tot de basis van je duim te laten lopen.
SHOP HET PERFECTE PAK

Ontdek de nieuwste looks

Stap voor stap

Ontdek hier meer tips

5 kledingstukken die elke man in zijn kleerkast moet hebben


Gooi dat kapotte hemd of die gedateerde pull maar in de vuilbak. Dit jaar ben jij de man tijdens elke gelegenheid. Aan de familietafel, bij de kerststal, op de nieuwjaarsreceptie, bij de schoonouders, op het bedrijfsfeestje of op schoot van Sinterklaas: overal is ‘looking sharp’ de boodschap.

Om je onweerstaanbaar voor de dag te laten komen, hebben wij de herenmodezaak in het leven geroepen. Hier vind je kledingadvies, het kostuum dat bij jouw (levens)stijl past en zorgen onze hoe een das knopen-tutorials ervoor dat je nooit meer in de knoop zit met een das. Stel de ultieme mannengarderobe op het vlak van klassieke herenkleding samen waarmee je het hele jaar vooruit kan. Om je op gang te helpen, hebben we alle onmisbare items die niet mogen ontbreken in de kledingkast van elke man, voor je op een rijtje gezet. De checklist voor de klassieke herenkleding vind je hier.

Een degelijk paar schoenen

Hoewel het algemeen bekend is dat 95 procent van de vrouwen afknapt op een paar lelijke schoenen, is het statistisch gezien nog steeds opvallend hoeveel mannen rondlopen met een paar doortrapte, kapotte schoenen. Doorbreek dit cliché en zorg ervoor dat je met een paar goede schoenen met beide voeten stevig op de grond staat. Een paar veterschoenen is altijd goed, maar probeer ook eens monks, brogues of verras met een paar chelseaboots voor heren. Kies jouw favorieten en laat desnoods je moeder of vriend(in) de doorslag geven, zij heeft hier sowieso verstand van.

De juiste kousen

Een aantal jaar geleden is er ophef ontstaan over de zo onschuldig-ogende witte sok. Veel bedrijven en zelfs ministeries adviseerden toen vriendelijk, maar toch nadrukkelijk om de witte sok te verbannen. Witte sokken onder een chique kostuum, dat is sowieso een fashion faux pas. Vaak zijn witte kousen ook niet meer wit en niemand wil een lelijk, afgebleekt exemplaar onder zijn outfit zien. Graag opperen wij dan ook: de gekleurde kous!

Een goed kostuum

De uitspraak luidt niet voor niets smokin’ hot. Mannen in een kostuum, pak of smoking: ze zijn nu eenmaal fascinerend, intrigerend en het maakt ze op de een of andere manier onweerstaanbaar. Voorwaarde is wel dat het kostuum goed om het lijf zit en dus de juiste maat heeft! Een vrouwenoog ziet meteen of een pak afkomstig is uit de eigen collectie of uit papa's kleerkast. Dus kies afhankelijk van jouw lichaamsbouw het kostuum met de juiste snit en fit. Slim fit, skinny fit of regular fit: het zijn altijd succesnummers. Wil je eens uitpakken? Speel dan eens met kleuren, motieven en stoffen.

Een passend hemd

Het goede overhemd vinden is soms wat makkelijker gezegd dan gedaan. Zo zijn er een aantal zaken waar je scherp op moet zijn. Ten eerste de pasvorm: zorg ervoor dat de manchet van de mouwen doorloopt tot de pols en het hemd in jouw broek blijft zitten. Verder is de gebruikte stof essentieel: een katoenen overhemd is meestal het meest onderhoudsvriendelijk. Tenslotte: de col. De juiste col is afhankelijk van de vorm van het gezicht en de manier waarop je een stropdas of strik draagt. Wanneer je een lang, slank gezicht hebt, past een hogere col beter. Heb je een wat breder gezicht en/of een kortere hals, ga dan voor een lagere col.

Een tijdloze herenjas

Om de gentlemenlook helemaal af te maken zijn wij grote fan van een stijlvolle, tijdloze herenjas. Met een mooie wollen mantel of klassieke peacoat is ‘classy’ sowieso jouw middle name. Afgemaakt met een fijne sjaal en een stel warme handschoenen en je bent zeker de man waar iedereen naast wil lopen.

Verberg