Populaire filters
  • Heren
  • Kinderen
56 artikelen weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Jimmy Choo: voor een vleugje absolute glamour 

Je kent Jimmy Choo waarschijnlijk als wereldberoemd schoenenmerk. Maar wist je dat dit merk ook allerlei andere accessoires maakt? De collecties zonnebrillen, tassen, portemonnees en zelfs parfums zijn net zo opvallend en uniek als de schoenen. 

De geschiedenis van een van ’s werelds meest luxe merken

Jimmy Choo komt uit Londen, waar hij begon als schoenmaker. Nadat hij zelfs schoenen voor prinses Diana had ontworpen, vond zijn nichtje, Sandra Choi, dat het tijd was om zijn werk om te zetten naar een merk. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk verliet meneer Choo zelf het bedrijf in 2001, maar Sandra bekleedt vandaag de dag nog steeds de functie van Creative Director. 

De chique producten van Jimmy Choo hadden direct zo veel succes bij welgestelde families, dat het merk een pionier werd in het aankleden van beroemdheden. Tegenwoordig zijn de modieuze zonnebrillen favoriet bij beroemdheden, koningshuizen en politici. Ook buiten de schijnwerpers heeft het merk wereldwijd een gepassioneerde klantenkring. 

De designzonnebrillen voegen door hun opvallende monturen direct een flinke vleug glamour toe aan iedere look. Of je nu vertrekt op een exotische vakantie, geniet van de zon op een terras of goed zicht wilt hebben in de auto tijdens je roadtrip of zakenreis, bij dit merk vind je zeker een stijl en kleur die geschikt is voor jou.

Maak een onvergetelijke indruk met jouw designerzonnebril

Een mooie zonnebril accentueert je gelaatstrekken. Elk gezicht profiteert van een ander montuur, afhankelijk van de verhouding tussen je voorhoofd, jukbeenderen en kin. Zijn je voorhoofd en jukbeenderen even breed en heb je een strakke kaaklijn? Kies dan voor een ovale, ronde of vlinderbril. Een pilotenbril of aviator van Jimmy Choo geeft jou een oogverblindende look. 

Loopt je gezicht spits vanaf je jukbeenderen naar je kaak en voorhoofd en bevindt het breedste punt zich rondom je wangen? Dan staan rechthoekige en vierkante zonnebrillen jou goed. Voor de durvers: kies een browline-model, waarbij het bovenste gedeelte van het frame opvalt. Cateye-modellen zijn ook geschikt voor dit type gezicht. 

Vlindermonturen en rechthoekige zonnebrillen zijn aanraders als je gezicht bij je kin en voorhoofd iets smaller is dan bij je jukbeenderen. Kies een zonnebril met opvallende pootjes voor een speels effect. Heb je een wat breder voorhoofd en sterke jukbeenderen? Dan zijn ronde of ovale monturen die lichtjes naar boven buigen een perfecte match. Zonnebrillen met een opvallende hoek staan jou ook erg goed.

Bescherm je ogen al stralend tegen uv-straling 

We raden je aan om van tevoren na de denken over wanneer je je couture-kwaliteit zonnebril het vaakst zult dragen. Welke gelegenheid dat ook is, het is belangrijk om je ogen te beschermen tegen uv-straling. Die is niet alleen schadelijk voor je huid, maar kan op de lange termijn ook oogziektes veroorzaken, zoals staar. Om deze reden hebben alle brillen van Jimmy Choo een uv-filter van topkwaliteit: veiligheid in stijl. 

De mate waarin zonnebrilglazen uv-licht filteren is ingedeeld in vier categorieën. Die zijn bepaald in de Europese wetgeving en aangegeven met een CE-teken, gevolgd door een getal van 0 tot 4. De kleur van de zonnebrilglazen staat hier los van, maar die is wel bepalend voor je kijkcomfort. 

De zonnebrillen van Jimmy Choo vallen binnen categorie 2 en 3. Categorie 2 beschermt je ogen bij matig zonlicht. Deze brillen zijn ideaal voor op de fiets of tijdens het winkelen. Ga jij voor een bril uit categorie 3? Dan word je beschermd tijdens helder weer met fel zonlicht, bijvoorbeeld tijdens het zeilen of een wandeltocht in de bergen. Welke bril je ook kiest, je zult een hoop bewonderende blikken vangen.