Catalogus

70 artikelen weergegeven

Klassieke Italiaanse kwaliteit en stijl van Lotto

Lotto-sportkleding wordt gezien in tennisfinales en voetbalstadions. Maar ook als je binnenkort geen grand slam denkt te gaan winnen, zit je bij dit merk goed. Of je favoriete sport nou tennis, voetbal of terraszitten is.

Gebaseerd op kwaliteit, gefocust op innovatie

Het begon allemaal met schoenen. Een klein Italiaans bedrijf besloot in 1973 dat ze de allerbeste tennisschoenen ter wereld zouden maken. Kwaliteit spreekt ten slotte voor zichzelf. En dat bleek ook. De tennisschoenen waren zó goed, dat ze al snel door verschillende topatleten werden gedragen. Zónder sponsorovereenkomst. Gewoon omdat het de allerbeste schoenen waren.

Daar staat het merk voor. En wat dat betreft is er niets veranderd. Of je nu op het hoogste niveau speelt of af en toe een balletje slaat, Lotto maakt het mogelijk om je beste beentje voor te zetten.

Wees nooit tevreden: je kan altijd sneller, hoger, sterker

Altijd verbeteren, daar gaat het om in sport. Je wil méér goals scoren. Je persoonlijk record op de 5 kilometer verbeteren. Vaker een ace slaan. Net als jij zoekt Lotto altijd naar manieren om zich te ontwikkelen. Tennisschoenen maken, daar bleef het niet bij. Tegenwoordig maakt het bedrijf schoenen, kleding, horloges en zelfs parfum. 

Verbetering betekent niet alleen een uitgebreider assortiment, maar ook innovatie. Het is tenslotte nooit perfect genoeg. Je mag je persoonlijk record dan net gebroken hebben, jij denkt alweer na over hoe je nóg sneller kan worden.

Lotto loopt daarom voorop met nieuwe technieken en producten. Zo kwam het merk als eerste met veterloze voetbalschoenen. 

Functionele sportkleding voor optimale prestatie

Je sport omdat het leuk is, om gezond te blijven én om er goed uit te zien. Maar tijdens het sporten is dat allemaal niet belangrijk. Dan heb je andere dingen aan je hoofd. Lotto weet dat sportkleding in de eerste plaats functioneel moet zijn. 

Wij raden dan ook aan om altijd kleding en schoenen te kiezen die voor jóúw sport ontworpen zijn. Daarmee haal je niet alleen het beste uit jezelf, je voorkomt ook blessures.

Een tennisschoen biedt bijvoorbeeld een andere ondersteuning dan een hardloopschoen. En met de noppen onder een voetbalschoen kom je niet ver op een basketbalveld. Het kiezen van de juiste kleding is net zo belangrijk. Bij tennis wil je maximale bewegingsvrijheid en is een kort rokje of jurkje dus ideaal. Maar bij het hardlopen kies je eerder voor een compressielegging die je spieren ondersteunt. 

Als je intensief aan het sporten bent, pak dan een shirt van materiaal dat zweet goed wegvoert. Dan voel je je koeler en kun je langer doorgaan.

Italiaanse stijl voor op het sportveld óf de catwalk

Wist je dat Lotto tegenwoordig zelfs op de catwalk te vinden is? De producten worden ontworpen volgens een typisch Italiaanse designfilosofie: strak, stijlvol, klassiek. Het merk blinkt uit in de basics. Kledingstukken en schoenen van hoge kwaliteit in neutrale kleuren waar je jouw individuele stijl aan kunt ophangen. 

Neem bijvoorbeeld de schoenen. Combineer een zwart of wit paar sneakers met denim voor een tijdloze klassieke casual look. Maak het af met een goed passend overhemd of een polo. Of kies een T-shirt met een print waarmee je laat zien waar jij voor staat. Perfect voor een middagje op het terras of een avond in de kroeg. Neem een hoody mee om aan te trekken als het ’s avonds afkoelt.

Nog wel een tip: zorg dat je schoenen mooi schoon zijn. Gebruik dus liever bij het stappen niet dezelfde schoenen die je ook in de sportschool draagt. Als je let op dit soort details let, weet je zeker dat je er goed uitziet.