Schoenen

Populaire filters

Dune schoenen, van familiebedrijf tot multinational

Denk je aan steden die bekend staan om hun mode, dan komen ongetwijfeld Parijs, Milaan en Antwerpen in je op. Toch mag ook Londen niet ontbreken. De Britse hoofdstad is het mekka voor fashionista’s. Elk groot kleding- en schoenenmerk heeft er verschillende winkels en wat dat daar zeker niet mag ontbreken is Dune schoenen. Het Londense schoenenmerk is uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een internationale onderneming en dit dankzij kwaliteitsvolle, buitengewone en artistieke schoenen.

From London with Love

Toen een schoenmaker uit Litouwen in een klein bootje naar Londen ging, had hij nooit gedacht dat zijn schoenen de modewereld zouden veranderen. Dankzij zijn uitgebreide kennis en doorzettingsvermogen werd zijn shop direct de place to be voor vrouwen die op zoek waren naar schoenen van hoogstaande kwaliteit. Na zijn dood werd de zaak overgedragen aan zijn zoon Louis, en later aan diens zoon Daniel. Dit was het begin van het succesverhaal voor Dune London schoenen. Door verschillende tactische investeringen bovenop een liefde voor schoenen, werd Daniel een van de meest toonaangevende schoenenontwerpers in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1992 ging zijn bedrijf door het leven als Dune London en vestigde verschillende winkels in de Britse hoofdstad. Het bedrijf opende sindsdien ruim 300 winkels in meer dan 25 landen. Zeggen dat de Litouwse schoenmaker het modelandschap veranderd heeft, zou dan ook een zeer groot understatement zijn!

Je voelt het vakmanschap bij elke stap in Dune London schoenen

Als we kijken naar de collectie van Dune London schoenen, dan merken we meteen dat hun schoenen een zeer luxueuze vibe uitstralen. Het merk gebruikt kwaliteitsvol imitatieleer, gaat voor gestroomlijnde silhouetten en een tijdloze look. Dune London schoenen worden ook gekenmerkt door hun zeer grote diversiteit. Ze passen perfect bij elke gelegenheid! Of je nu wilt gaan voor een chique of een casual look, je vindt ongetwijfeld het juiste paar bij Dune schoenen.

Het zijn niet alleen de fans die in de rij staan voor Dune schoenen, ook de critici uit de modewereld hebben een voorliefde voor het Brits schoenenmerk. Zij bekroonden het vijf keer met de Drapers Footwear Award for Footwear Retailer of the Year, en dat is helemaal te begrijpen. Of je nu hoge, elegante laarzen, korte rock-’n-roll boots, stijlvolle stiletto’s of prachtige sandalen aan je voeten hebt, je voelt altijd die jarenlange passie en liefde voor het maken van schoenen. Het oog voor detail dat de makers en designers van Dune schoenen hebben is wonderbaarlijk. Elk paar Dune London schoenen zal altijd perfect aansluiten op de modeliefhebberdie ze draagt.

De verscheidene awards die Dune London in de wacht sleeptezijn ook verdiend omwille van een andere reden, en die is dat het merk zich inzet voor een betere wereld. Zo kiest het ervoor om al jarenlang de schoenen te verpakken in dozen van recycleerbaar materiaal, om samen te werken met bedrijven die veel waarde hechten aan een kleine voetafdruk en sociale gelijkheid en om hun ongebruikte schoenen weg te schenken aan mensen in nood. Telkens als je dus een paar schoenen van Dune London aantrekt, voel je topkwaliteit, de passie voor het schoenmaken en de strijd voor een betere wereld. Wat wil je nog meer?