Slabbetjes

Populaire filters
424 artikelen weergegeven

De slabbetjes die jouw baby verdient

Een slabbetje met een kleurige print tovert bij etenstijd een glimlach op elk babygezichtje. Met dit eenvoudig babyaccessoire vermijd je ook dat elke maaltijd een knoeiboel wordt. Want had je er al bij stilgestaan dat het Vlaamse ‘bavet’ van het Franse ‘baver’, 'kwijlen' komt?

Dat de babyoutfit iets langer schoon blijft is vooral praktisch voor de ouders, maar voor de baby is het nog belangrijker dat zijn of haar huid zo lang mogelijk droog blijft. Zo zorg je ervoor dat de mond- en halsstreek minder snel geïrriteerd raken en voorkom je rode vlekjes. Dit is zeker relevant wanneer de eerste tandjes komen en je kindje overvloedig kwijlt.

Op zalando.be vind je zeker een leuk slabbetje in het model en materiaal dat draagcomfort en een bescherming voor je baby biedt, gemakkelijk schoon te houden is en in jouw budget past. Etenstijd hoort een van de leukste momenten van de dag te zijn. De vrolijke babykleuren, bonte nopjes- en fruitmotieven en een hele zoo aan dierenprints met wasberen, egels, lamas en vossen op de slabbetjes zorgen zeker voor een goede mood aan tafel.

Katoen of silicone?

Zoals alle babykledij moeten slabbetjes voortdurend gewassen worden en is het de bedoeling dat ze maanden of zelfs jaren meegaan. Dit is enkel mogelijk wanneer ze gemaakt zijn van degelijk materiaal, in een productieproces dat aan strikte controles onderworpen is. Precies daarom vind je bij Zalando enkel kwaliteitsproducten van de beste merken, steeds aan voordelige prijzen.

Een van de voornaamste factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je slabbetjes koopt is het materiaal. Het overgrote deel van ons aanbod is van zacht en absorberend kwaliteitskatoen dat lekker aanvoelt op de babyhuid. Dit is belangrijk omdat je vaak een hoek van het slabbetje gebruikt om baby’s gezichtje schoon te vegen. Slabbetjes van food-grade silicone zijn oprolbaar en gemakkelijk schoon te vegen met een natte doek. De handige buidel van sommige modellen vangt kruimels en andere etensresten op. Zo blijft niet alleen baby's outfit, maar ook de vloer proper.

Bij een bezoek aan zalando.be zal je merken dat een groot deel van de slabbetjes het Zalando-label voor biologisch katoen heeft. Deze erkenning houdt in dat een product deels of volledig vervaardigd werd met biologische vezels. Telkens je een van deze producten in je winkelwagen klikt, draag je bij aan het duurzaam gebruik van natuurlijke grondstoffen en een schonere planeet voor de volgende generaties.

Je baby maakt veel speeksel? Kies voor een bandana

Schoudersluitingen hebben bijna altijd klittenband of drukknopen. Het grote voordeel van de klassieke neksluiting met strikknoop is dat je kan bepalen hoe strak het slabbetje rond baby’s halsje zit. Maar het is vooral belangrijk dat de sluiting goed werkt. Je wil immers vermijden dat het slabbetje voortdurend afvalt.

De drie meest gebruikelijke modellen van slabbetjes, met en zonder mouwen en de bandana, zijn te vinden op zalando.be. Het model zonder mouwen is het meest courante en komt zo goed als altijd met een schoudersluiting. Voor kindjes die op eigen houtje kunnen eten of dat aan het leren zijn, is de beste optie een slabbetje met mouwen. Zo blijft de mouw van de peutertrui schoon als er een armpje in het bord terecht komt.

De bandana is niet alleen een aanrader omwille van zijn coole look. De specifieke vorm zorgt voor een uitstekende bescherming van de halsstreek en is dus ideaal voor baby’s die veel speeksel maken.