Sneakers

Populaire filters

ASICS sneakers voor sport tijgers

ASICS is wereldwijd een zeer bekend en populair sportmerk. Het merk is gefocust op technologie om zo steeds betere schoenen te ontwerpen en produceren. Dit komt mede doordat het merk in Japan is opgericht. Japan is een van de toplanden als het gaat om technologische vooruitgang.

Kihachiro Onitsuka startte het merk in 1949 als sportmerk omdat hij zelf beweging erg belangrijk vond. Hij was ervan overtuigd dat sport geweldig is voor je gezondheid, welzijn en een beter toekomst. Dit idee zit ook in de naam verwerkt. ASICS is een acroniem van deze Latijnse zin: “Anima Sana In Corpore Sano”. Wat betekent, “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Weet je hoe het idee van de zuignapjes onder de ASICS sneakers is ontstaan? Onitsuka at graag octopussalade, maar toen hij een stukje octopus niet uit het kommetje kreeg door de zuignappen ontstond het idee. De napjes onder de zool zorgen nu voor uitstekende grip tijdens het hardlopen. De iconische tijger strepen herkennen de meeste mensen wel. De strepen zijn echter niet alleen voor de look, maar zorgen ook voor meer stabiliteit van het materiaal, en verbeteren de fit en duurzaamheid van de schoen.

De ultieme prestatie met sneakers van ASICS

Met de sneakers van ASICS ben je gegarandeerd van de laatste en moderne technologieën. Dit zijn dan ook hardloopschoenen van de hoogste kwaliteit. De perfecte pasvorm zorgt voor meer comfort tijdens het sporten of tijdens een wandeling door de stad. ASICS sneakers zijn voorzien van de nieuwste Japanse schokdemping technologie. Hierdoor kan je langer en harder lopen tijdens je run.

ASICS heeft al sinds 1990 een speciaal onderzoeksinstituut om nieuwe technologie te ontwikkelen voor hun sneakers. Dit instituut bevindt zich in Kode, de stad waar het merk is begonnen. Wetenschappers en atleten ontwerpen samen onder andere de beste materialen en pasvormen aan de hand van hoe het menselijk lichaam beweegt.

Het merk is ook actief bezig met verduurzamen. Zo is het meeste polyester al gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Daarnaast gebruiken ze ook “cellulose nanofiber”. Dit is een extreem lichte maar sterke vezel en kan worden geproduceerd met heel veel soorten plantaardige materialen. Dit maakt het super duurzaam.

Elke dag ASICS sneakers

ASICS zijn de perfecte hardloopschoenen. Wil je langer en harder rennen, kies dan voor deze sneakers. Ze zorgen voor extra demping en versterken het loopcomfort. Je kan kiezen uit neutrale of overpronatie hardloopschoenen. Land je bij elke stap op het midden of de buitenkant van je hiel? Dan zijn neutrale sneakers de beste optie. Als je voet zich naar binnen kantelt en je neer komt op de binnenkant van je hiel, dan zijn antipronatie sneakers een goede optie.

Maar naast het sporten kun je de sneakers ook gewoon stylen voor het dagelijkse leven. Creëer geweldige street style outfits door de trendy schoen te combineren met een goede jean en bomberjas. Trek ook sokken van hetzelfde merk aan bij je sneakers voor een samenhangende outfit. Hoe je ook besluit deze Japanse schoenen te dragen, je zal er in ieder geval goed uit zien en ook nog eens heel comfortabel de dag door komen.