Tennisschoenen voor heren

Populaire filters
177 artikelen weergegeven

Win je volgende set en game met tennisschoenen voor heren

Stevig in je schoenen staan is belangrijk bij elke sport. En bij tennis is dat nog meer het geval. In het huidige tennis gaat het snel en hard. Bij de talrijke korte en explosieve verplaatsingen zijn het vooral je voeten die het overgrote deel van al die energie opvangen en terug naar je enkels, knieën en heupen leiden. Daarom zijn oerdegelijke tennisschoenen voor heren een onmisbaar onderdeel van jouw tennisoutfit. Op zalando.be staan meer dan honderd verschillende modellen van gespecialiseerde merken én van grote globale fabrikanten van sportartikelen voor jou klaar.

De eerste belangrijke vraag bij de keuze van een nieuw paar tennisschoenen is op welke ondergrond je gaat spelen. Het antwoord bepaalt het type onderzool en bijgevolg de grip en de schokabsorptie. Een efficiënte grip betekent meer stabiliteit en een optimale schokabsorptie zorgt ervoor dat elk deel van je ondervoet (binnen- en buitenzijde, bal en hiel) al die schokken zo goed mogelijk kan opvangen.

De handige zoekfunctie in onze webshop laat je kiezen tussen drie verschillende types ondergrond en dus drie verschillende zolen. De 'carpet court' zolen hebben geen profiel en dienen voor gebruik op indoor- en tapijtbanen. Het visgraat- en nopjesprofiel van de 'multi-court' zolen zorgt dan weer voor een goede grip op hard court, gravel en kunstgras. De harde zool met diep visgraatprofiel van de 'clay court' zolen is vooral een aanrader op kunstgras en gravelbanen.

Degelijke tennisschoenen geven stabiliteit en bewegingsvrijheid

Net als de zool speelt ook het bovenwerk een belangrijke rol in de stabiliteit van je tennisschoen. Een robuust bovenwerk zorgt ervoor dat je voet zo weinig mogelijk naar binnen of naar buiten kantelt. Je enkelbanden zullen het je in dank afnemen.

Dit neemt niet weg dat het bovenwerk, net als de rest van je schoen, flexibel genoeg moet zijn. Draagcomfort en bewegingsvrijheid zijn immers even belangrijk. Met voldoende vetergaatjes (minstens vijf) kan je je schoen beter laten aansluiten en geef je meer stabiliteit aan je wreef. Een sterke hielkap zorgt voor extra ondersteuning voor het achterste gedeelte van je voet.

Zoals bij de meeste sportschoenen is het een goed idee om een model aan te schaffen waarin er 0,5 tot 1 centimeter speelruimte is tussen je tenen en de tip van je schoen. Je voeten zwellen immers meestal bij het sporten en ze bewegen altijd, ook al sluiten je schoenen goed aan.

Sneakers combineren perfect met een casual herenkostuum

Fanatieke tennissers springen meestal bijzonder zorgzaam om met hun favoriete tennisschoenen. En als je ze al buiten de court ziet met tennissneakers aan hun voeten, gaat het allicht om schoenen die ze enkel in hun vrije tijd aantrekken.

Voor minder fervente tennisfans is het ongetwijfeld moeilijker om aan de verleiding te weerstaan om die prachtige sneakers met de rest van hun casual garderobe te combineren. En dat is te begrijpen. Een cool paar lage en effen tennisschoenen combineert perfect met een informeel herenkostuum. Wees wel zorgvuldig met de kleurencombinaties. Ga voor hagelwit onder een zwart pak en grijs onder bordeaux of donkergroen.

Tennisschoenen zijn vrij laag. Kies dus voor lage sokken die je niet kan zien of voor sokken die bij je broek en de rest van je casual outfit passen. Als je graag een statement maakt, kies dan voor hoge sokken in een flashy kleur of een opvallende print.