Tennisschoenen voor dames

Populaire filters
134 artikelen weergegeven

Tennisschoenen voor dames, even belangrijk als je tennisracket

Ga je binnenkort deelnemen aan een belangrijk tennistoernooi op gras of ben je klaar om voor de eerste keer het gravel te betreden? Zet dan deze (eerste) belangrijke stappen in de betrouwbare en goed zittende tennisschoenen voor dames die je op zalando.be kunt vinden. Je zult waarschijnlijk al veel aandacht besteden aan het kiezen van je juiste tennisracket, maar neem zeker ook je tijd als je door onze catalogus vol tennisschoenen bladert. De juiste tennisschoenen vinden is immers ook van groot belang voor je spel!

Wanneer je tennisschoenen kiest, zijn er verschillende elementen om rekening mee te houden, zoals de ondergrond (gras, gravel, indoor,…) en de verschillende materialen waaruit de schoenen vervaardigd zijn. Het is ook omwille van die redenen dat wij een 100 dagen return policy hanteren. Zo vind je vast perfect passende tennisschoenen die uitstekend met jouw speelstijl en jouw voeten matchen.

Op het tennisgras nog meer streven naar een groenere wereld

Het is niet alleen het slijtvaste rubber dat ervoor zorgt dat onze tennisschoenen voor dames jarenlang meegaan, maar het is ook het duurzaam materiaal dat daartoe bijdraagt. Zo zijn de duurzame schoenen vervaardigd met 20% gerecycleerd polyester in plaats van nieuw polyester. Koop je een paar schoenen dat het label 'duurzaamheid' draagt? Dan ben je er zeker van dat de schoenen gemaakt zijn met minder afval, water en energie dan andere schoenen en dat het merk zo voor een kleinere ecologische voetafdruk zorgt. Zet je dus een stap op het heilige tennisgras in deze schoenen, dan geef je niet alleen veel terug aan je lichaam en je voeten door te sporten in de juiste tennisschoenen, maar ook aan het gras en de rest van het milieu, door gebruik te maken van duurzame footwear.

Onze tennisschoenen voor dames zijn geschikt voor elke ondergrond

Tijdens het kiezen van tennisschoenen neem je dus beter geen overhaaste beslissingen, aangezien de juiste schoenen niet alleen zo goed mogelijk voor je voeten zullen zorgen, maar ook je speelstijl kunnen optimaliseren. Eerst en vooral is het belangrijk om te bepalen op welke ondergrond je het meest gaat tennissen. Gaat je voorkeur uit naar het gravel? Kies dan voor schoenen met een grip van hoge kwaliteit, met stevige en duurzame zijkanten. Als indoor tennis eerder je forte is, dan raden we aan om voor schoenen met zeer goede schokdemping te gaan, met verstevigde hiel en sterke binnenzolen. Dankzij deze eigenschappen vangen de schoenen de krachten en de schokken die tijdens het lopen vrijkomen enorm goed op, waardoor je nog gemakkelijker kunt bewegen, smashen of springen.

Ben je een sterspeler op gras, dan zijn schoenen met een goede grip, vlakkere buitenzool en flexibele bovenkant perfect voor jou. Die dragen namelijk bij tot een betere serve-en-volley techniek. Als je op gras speelt, is het ook zeer belangrijk om snel te kunnen bewegen. Dankzij onze tennisschoenen en de zolen van slijtvast rubber zul je volop over het gras kunnen glijden zonder dat de schoenen aan kracht en ondersteuning verliezen.