Als je het gemist hebt

SNEAKER CORNER

Dames Sneaker Trends

De term sneakers is aan het begin van de twintigste eeuw bedacht. De naam is afgeleid van het Engelse woord ‘sneaken’, waarbij je geruisloos rondsluipt. In de jaren 70 van de vorige eeuw steeg de populariteit van sneakers enorm. Dit had alles te maken met het feit dat grote groepen hippies, wereldberoemde muzikanten en de grootste sterren van het witte doek ook sneakers gingen dragen.

Door de jaren heen zijn er steeds meer merken ontstaan die ook wilden genieten van het succes van sneakers. Helemaal terecht natuurlijk, want wie had vroeger gedacht dat we nu nog helemaal gek zouden zijn op deze sportieve schoenen?

Er worden steeds weer nieuwe trends op het gebied van sneakers voor dames bedacht. Denk maar eens aan de chunky modellen met een grove zool of aan schoenen met memory foam voor extra veel demping. Ook sneakers met kleurrijke dierenprints en andere motieven komen steeds weer terug in de mode. Sneakers met ritsjes, veters of klittenband, zelfs sneakers waar je zo in kunt stappen behoren tot de mogelijkheden. Op deze manier maak je streetwear voor dames echt helemaal af.

Sneakers voor dames - populaire merken en modellen

Sneakers voor dames trends laten zien dat uit het modebeeld verdwijnen nooit een definitieve exit hoeft te zijn. Zo zijn er trends voor sneakers voor dames die ineens niet meer trendy zijn om na enkele jaren weer een enorme hit te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Stan Smith sneakers van adidas of de Air Max van Nike, en dan het Air Max 90 model. Laatstgenoemde model was bijvoorbeeld een enorme trend binnen de gabberscene en nu nog loopt Jan en alleman er maar wat graag op.

Zo zijn de New Balance en Converse sneakers de retro trends van nu. Denk maar eens aan de New Balance 550 en 327, maar ook de Converse Chuck Taylor All Star is een voorbeeld van een sneaker die al decennialang onderdeel is van de lijst met trends.

Ook de jaren 90 trend van skateschoenen komt weer helemaal terug. Denk bij skateschoenen bijvoorbeeld aan het merk VANS. Kan je nog wel wat centimeters in lengte gebruiken, dan word jij vast blij van de trend die we platform sneakers noemen. Deze sneakers met dikke zool zijn helemaal hot. Ook de chunky zolen van bekende merken als FILA zijn de trend van nu.

Streetwear - Populaire merken

Streetwear is tegenwoordig zoveel meer dan een stijl voor je vrije dag, het is een levensstijl. Verwonderlijk is het dan ook niet om te ontdekken dat er veel bekende merken zijn waar jij je streetwear voor dames scoort.

Merken zoals adidas en Nike scoren altijd hoog als het om de bekende street style gaat. Deze merken hebben een street style collectie met een sportieve insteek. Ga je meer de skaterkant op, dan zit je goed bij het merk VANS. The North Face biedt street style voor dames die graag outdoors avonturen beleven. Zo zie je dat street style ook verschillende insteken heeft, van sportief en stoer tot aan actief en elegant.