Suitekledij

Populaire filters
4.657 artikelen weergegeven
benoke
benoke
benoke·

Avondkleding als elegante dresscode

Ben je uitgenodigd voor een feest, dan kan het zijn dat er een specifieke dresscode wordt aangegeven op de uitnodiging. Die dresscode houdt in dat het erg op prijs gesteld wordt wanneer je je in die specifieke stijl kleedt. Avondkleding is een van die dresscodes.

Bij avondkleding kan je overigens ook onderscheid maken tussen heel formele en iets minder formele kleding. Denk aan galakleding voor formele gelegenheden en cocktail voor iets minder formele gelegenheden. White tie is voor avondkleding de meest formele look die je kunt voorschrijven.

Avondkleding voor een gala betekent een smoking voor mannen en een lange jurk voor vrouwen. Bij cocktail dragen mannen een pak en vrouwen kiezen vaak voor een cocktailjurk.

Verschillende stijlen

Black Tie is een dresscode die niet alleen kledingvoorschriften voor mannen voorschrijft, maar ook voor vrouwen. Mannen dragen hierbij een zwarte smoking. Voor vrouwen is een korte of lange avondjurk voorgeschreven, met een subtiel decolleté.

De cocktailjurk kan variëren in lengte en heeft een meer speelse look ten opzichte van de galajurk. Doorgaans valt de cocktailjurk op de knie en is het een jurk die je ook overdag goed kan dragen. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos, zowel in pasvorm als in materiaal. Denk aan strakke jurken, korte jurken, jurken van satijn of juist van kant.

Een feest met kinderen en avondkleding? Hoe leuk is het dan om je kinderen ook in stijlvolle kleding te kleden. Denk aan de leukste jurken voor meisjes en een pak voor jongens. Een overdaad aan schattigheid gegarandeerd.

Avondkleding combineren voor een complete look

Bij avondkleding is het heel belangrijk om de juiste schoenen te kiezen. Sneakers onder een pak zijn bij de formele gelegenheden not done.

Mannen dragen nette schoenen. Dit mogen schoenen met veters zijn, maar ook meer casual schoenen zijn goed.

Voor vrouwen zijn pumps het meest geschikt. Pumps met hoge hakken staan heel mooi onder een lange jurk of cocktailjurkje. Niet iedereen kan zo lang op hoge hakken lopen. Kies in dat geval voor schoenen met een kleiner hakje.