Trainingspakken

Populaire filters
236 artikelen weergegeven

Hoewel trainingspakken voor heren in de eerste plaats zijn ontworpen om te dragen tijdens de sport, worden ze minstens even vaak gebruikt als kleding voor of na de training. Zeker door heren die een sport uitoefenen waarbij het makkelijker is om een short en vlotte T-shirt te dragen. Tijdens de koudere maanden is deze sportoutfit namelijk nogal fris om mee rond te lopen wanneer je niet verwarmd wordt door intensieve bewegingen. Trainingspakken zijn dan de sportieve kleren bij uitstek. Een trainingspak bestaat doorgaans uit een trainingsbroek in combinatie met een trainingsjack. Ze kunnen zowel uit katoen, viscose, polyester, nylon, microvezel als een combinatie van voorgaande worden vervaardigd. Hun losse pasvorm maakt hen tot een van de meeste comfortabele sportoutfits die er zijn.

Trainingspakken naast het sportveld

Ook naast het sportveld kennen trainingspakken voor heren een groot succes. Aan de basis hiervan ligt de Amerikaanse hiphopcultuur waarbij verschillende videoclips werden gemaakt waarin de artiest een trainingspak draagt als vrijetijdskleding. Het promoten van deze look in combinatie met het grote draagcomfort heeft ertoe geleid dat veel heren een trainingspak als standaard outfit voor het weekend gebruikt. Zalando heeft diverse trainingspakken in het assortiment. Er zijn pakken die expliciet ontworpen zijn voor sporters, maar evengoed kan je er eentje vinden dat zich leent tot een luie zondagmiddag. Het grote aanbod aan stijlen en kleuren geeft je de mogelijkheid om een sportieve look te bekomen die aansluit bij jouw smaak. Gecombineerd met een paar sneakers en een leuke shirt ben je klaar om te sporten of relaxen.

Trainingspakken voor heren, voor sport en ontspanning met stijl

Wie vaak sport in openlucht kent maar al te goed het belang van een goed trainingspak. Niet alleen tijdens wedstrijden zijn er vaak dode momenten en pauzes. Ook tijdens trainingen gaat de intensiteit van je inspanningen dikwijls fors omlaag.

Precies op dat moment is het belangrijk dat je snel een trainingspak van goede kwaliteit kan aantrekken. Zo blijven je spieren warm en vermijd je dat je lichaam te snel afkoelt. En dat geldt niet alleen voor een voetbaltraining op een besneeuwd veld in december maar ook voor een indoor volleybalmatch in juli, wanneer de airco van de sporthal op volle toeren draait.

Net omdat ze zo comfortabel zitten, zijn trainingspakken voor heel wat mannen synoniem van huiselijk comfort. Het gras afmaaien, met de kleinsten ravotten in de tuin of het avondeten klaarmaken. Het trainingspak is de ideale outfit. Op zalando.be hebben we voor jou tientallen prachtige trainers van de belangrijkste sportmerken samengebracht. Allemaal zitten ze niet alleen lekker, ze zien er ook fantastisch uit. Sinds ze in het begin van de jaren 70 in het straatbeeld van de Amerikaanse steden opdoken, hebben ze niks van hun cool verloren. Integendeel.

Tips bij de keuze van een trainingspak voor heren

Wat ga je vooral doen met dat nieuwe trainingspak voor heren? Het antwoord op deze vraag bepaalt voor een groot deel de pasvorm en het materiaal van je nieuwe aanwinst.

Zoek je een trainingspak om vooral intensief buiten te sporten en warm te blijven tijdens een winterse tennismatch of de eerste kilometers van een lange duurloop in de bossen? Dan kies je voor een polyester of jersey model dat los genoeg zit zodat je er gemakkelijk in kan bewegen, maar voldoende aansluit om wrijving te vermijden. Het soepele polyestermateriaal zit comfortabel, zorgt ervoor dat zweet snel opdroogt en houdt je lekker warm indien je voor een iets dikkere stof hebt gekozen.

Indien makkelijk aan- en uitdoen en warm blijven na een inspanning je prioriteiten zijn, dan is een loszittend en ruimer model jouw beste optie. Zo kan je je trainingspak snel over je sportschoenen en shorts of lycrapants trekken. Ritssluitingen onderaan op de pijpen van je trainingsbroek zijn daar ook heel handig bij. Kalmpjes aan opwarmen voor een fitnesssessie in de sportclub of een ontspannende wandeling in het park bij zachte temperaturen? Kies dan voor het frisse comfort van katoen. Je mag best trots zijn op al dat harde werk in de gym. Toon dus gerust de resultaten met een nauw aansluitend trainingspak.

Combineer je hoodie met een blazer voor een fraaie casual look

Fanatieke hardlopers en basketbalspelers vinden op zalando.be trainingspakken voor heren die specifiek ontworpen werden voor hun favoriete sport. Ook al kies je voor een klassieke allroundtrainer in discrete kleuren, sporten of lekker relaxen thuis doe je met stijl.

De perfecte snit en modieuze details zoals logo’s en kleurige ritssluitingen zorgen ervoor dat je sportouftit gezien mag worden, ook buiten de gym en de atletiekbaan. Natuurlijk hoef je het bovenstuk en de broek niet altijd samen aan te trekken. Door slim te kiezen en vooral op de kleuren te letten, kan je het bovenstuk en de pants van verschillende trainingspakken combineren.

Je hoodie en trainingsbroek kunnen elkaar best missen, zeker voor een coole casual look. Een ruime capuchon staat altijd goed onder een lange jas of een blazer en een trainingsjack met volledige rits gaat perfect samen met een bermuda en slippers. Kies een polo in pastelkleur voor op je katoenen nauwe trainingsbroek. Durvers gaan een stapje verder en gaan resoluut voor een slim fit overhemd over hun joggingbroek. Een chic paar witte leren designersneakers maakt het plaatje volledig.