accountaccountbagbagzalando logomenu

Gratis klantendienst

gratis verzending en retour

veilige betaling

Hardloopschoenen

Zie nieuwe items van dit merk in je tijdlijn
+ Opgeslagen! Je krijgt nu nieuwe items van dit merk te zien in je tijdlijn
1067 artikelen

Loopschoenen

Welke loopschoenen moet je kopen?

Hoe lang doe je met jouw paar loopschoenen en welke loopschoenen moet je kiezen?

Welke loopschoenen moet ik kopen?
Een comfortabele loopschoen waarmee je optimaal kunt bewegen is essentieel bij het lopen, maar het vinden van het juiste paar is niet altijd gemakkelijk. Om ervoor te zorgen dat je voeten de juiste ondersteuning krijgen, dien je bij aanschaf van loopschoenen met een aantal zaken rekening te houden. Ga je je loopschoenen binnen of buiten gebruiken? Gebruik je ze tijdens wedstrijden of trainingen? Zijn ze bedoeld voor in het bos of voor op de verharde weg? Demping is belangrijk voor het opvangen van de grootste schokken tijdens het lopen en voorkomt een groot aantal blessures. Als je vaak op een bospad gaat lopen heb je minder demping nodig dan wanneer je vaak op asfalt loopt. Een zwaarder persoon heeft meer demping nodig dan iemand die minder weegt. Mocht je vaak lopen in natte weersomstandigheden dan is grip ook een belangrijke factor bij het maken van je keuze. Mocht je wedstrijden gaan lopen, dan kies je beter voor een lichtere schoen zodat je minder gewicht mee moet dragen. Een lichtere schoen geeft wel weer minder ondersteuning en bescherming. Zoals je ziet zijn er verschillende aspecten die de keuze zullen beïnvloeden en is de aanschaf van een paar geschikte loopschoenen geen overbodige luxe.

Hoe lang gaan loopschoenen mee?
Gemiddeld genomen gaat een paar loopschoenen 1000 tot 1500 kilometer mee. Gemiddeld, omdat dit afhangt van de kwaliteit van de schoenen én van de manier waarop hun gebruiker loopt; hoe iemand zijn voeten neerzet heeft een invloed op de duurzaamheid van loopschoenen. Het spreekt voor zich dat schoenen van hoogstaande kwaliteit langer mee zullen gaan dan schoenen die gemaakt zijn van minder sterke materialen. Stabiliteit en demping zijn erg belangrijk voor loopschoenen. Als je schoen niet stevig meer oogt en zelfs gaat inzakken is het tijd voor vervanging. Een zool is na 2 jaar uitgedroogd. Als je er dan toch op blijft doorlopen kan dit leiden tot blessures aan knieën en schenen, omdat de demping de schokken bij het lopen niet goed meer opvangt. Dit geldt ook voor schoenen die 5 jaar in de kast staan; door licht-, vocht- en temperatuurverschillen is de zool harder en stugger geworden.

Welke loopschoenen kiezen?
Het mag duidelijk zijn, als je onbezorgd wilt lopen is het belangrijk de juiste keuze te maken voor wat betreft je loopschoenen. Daarnaast wil het oog ook wat! Bij Zalando hebben we loopschoenen voor dames, heren en kinderen in verschillende, opvallende kleuren en materialen en van bekende merken. Trendy zijn de loopschoenen in felle kleuren, maar daarnaast vind je ook de meer sobere kleuren in ons assortiment. Je hebt de keuze uit materialen als mesh, leer en kunststof, met of zonder print. Lichtgewicht loopschoenen speciaal geschikt voor wedstrijden, loopschoenen met stabiliteit voor nóg meer comfort, trail of spike loopschoenen voor betere grip op de ondergrond, loopschoenen met extra ventilatie..... bij Zalando vind je ze allemaal. In ons assortiment vind je niet alleen schoenen die je goed beschermen tegen blessures en aangenaam zitten, maar kun je ook kiezen voor [strong]loopschoenen die helemaal passen bij jouw stijl.