Sweaters

Populaire filters
14.785 artikelen weergegeven

Blijf warm, uniek en stijlvol dankzij deze buitengewone sweaters

Of je ze nu draagt om warm te blijven tijdens de winter, om de koele zomeravonden knus door te komen of om er tijdens de tussenseizoenen geweldig uit te zien, sweaters komen altijd van pas. Of je nu gaat voor hoodies met een grote kap, sweaters met een modern motiefje of sweatshirts om in te sporten, je vindt ze in het zeer uitgebreide aanbod op zalando.be. Grotere topmerken en kleinere maar kwaliteitsvolle merken, we hebben het allemaal. Er is gegarandeerd een kledingstuk dat past bij jouw smaak, voorkeur en stijl. Ontdek daarom zeker onze diverse collecties!

Al sinds de middeleeuwen geliefkoosde kledingstukken

Sweaters, hoodies en sweatshirts zijn geen moderne fenomenen. Ze werden zelfs al gedragen tijdens de middeleeuwen! In het begin waren de hoodies het populairst. Vooral monniken droegen namelijk soortgelijke kleding, een habijt met een kap. Ook arbeiders en boeren droegen in die tijd een soort van korte hoodie met capuchon, die hen beschermde tegen de barre weersomstandigheden waarin ze moesten werken. En zo werd de hoodie beschouwd als de optimale werkkleding.

Niet veel later kwamen ook de sweaters op. De sweaters en hoodies die we vandaag kennen, werden voor het eerst geproduceerd in Amerika en waren voornamelijk populair bij de New Yorkse werklui. Ook sporters gingen die kledingstukken dragen omwille van de warmte en de bescherming die ze boden tegen verschillende weersomstandigheden. Ze werden dus niet alleen populairder bij werklieden, maar ook bij sporters en werden dan ook steeds meer gedragen als vrijetijdskleding. Ook de modewereld begon dat in te zien en daardoor gingen designers en modeontwerpers hoodies en sweaters integreren in hun collecties. De rest van de geschiedenis... Wel, die wordt duidelijk als we naar onze omvangrijke collectie kijken!

Het verschil tussen sweater, pullover, sweatshirt en hoodie

Hoewel sweaters, pullovers, sweatshirts en hoodies allemaal zeer veel warmte bieden en zacht aanvoelen, zijn er toch een paar verschillen terug te vinden. Een pullover draag je over een ander kledingstuk, bijvoorbeeld over een overhemd of een T-shirt. Een sweater is daarentegen een kledingstuk dat je kan dragen zonder extra laagjes, doordat die zeer warm en zacht is, meestal van 100% katoen gemaakt is en zelfs tijdens de koude winterdagen zeer comfortabel zit. De sweater zorgt ook altijd voor een perfecte casual en stijlvolle look.

Het enige verschil tussen een sweater en hoodie is de kap. De kap van een hoodie biedt niet alleen een betere bescherming tegen het weer, maar zorgt er ook voor dat het casual gehalte meteen de lucht in schiet. Of je nu in de sneeuw gaat wandelen op een winterse dag of heerlijk wil relaxen thuis, een hoodie is je voortreffelijke metgezel. Sweaters en hoodies winnen nog steeds aan populariteit en ook sweatshirts zijn meer en meer te vinden in kleerkasten over de hele wereld. Zoals de naam al doet vermoeden is een sweatshirt - afgeleid van de Engelse termen 'sweater' en 'shirt' (hemd) - een kledingstuk dat de voordelen van een sweater en een shirt met elkaar combineert. Het is even warm als een sweater, maar nog steeds net zo licht als een shirt.

De meest multifunctionele kledingstukken in je kleerkast

Het maakt niet uit of je nu gaat voor een relatief neutrale hoodie of een veelkleurige sweater, je zult er in elk geval piekfijn en modebewust uitzien. Sweatshirts, hoodies en sweaters zijn namelijk de meest multifunctionele en diverse kledingstukken die je in huis kunt halen. Een sweater zorgt voor zowel een casual als een formele stijl. Zo kun je een grijze of zwarte sweater combineren met een donkerkleurige kostuumbroek voor een meeting op het werk, maar kun je diezelfde sweater ook aantrekken bij een short of jeans tijdens een relaxed weekendje.

Zelfs met de kap is een hoodie een enorm allround kledingstuk. Je kunt je hoodie perfect koppelen aan een losse trainingsbroek voor een lange loopsessie, maar zeker ook aan een comfy legging, bijvoorbeeld als je graag een rustgevende dag thuis wil doorbrengen. En ook sweatshirts zijn zeer veelzijdige kledingstukken. Ze zien er niet alleen geweldig uit op een joggingbroek en sportschoenen, maar ook op een jeansbroek of een zomers jurkje.

Bij Zalando vind je uiteenlopende merken van de beste kwaliteit

Wil je graag sweaters kopen van hoogstaande kwaliteit en van de meest diverse merken? Dan ben je bij ons zeker aan het juiste adres. Wij werken namelijk samen met grote en kleinere merken die streven naar kleding van topkwaliteit en die niet alleen stijl, comfortabele snits, maar ook duurzaamheid en een mooiere wereld vooropstellen. Zo kun je bij ons terecht voor alom bekende topmerken. En we hebben ook speciale collecties in ons aanbod, zoals zwangerschapskleding, kleding gericht op wie wat kleiner ('Petite') of groter ('Lang') van gestalte is, en kleding die perfect is als je graag je fantastische rondingen wil laten zien.

Samen met onze topmerken streven naar een betere wereld

Je kiest niet alleen voor onze kwaliteitsvolle merken omwille van hun kleding van hoogstaand kaliber, maar ook omwille van hun inzet voor een betere en duurzame wereld. Zo maken heel wat merken uit ons aanbod gebruik van katoen dat deel uitmaakt van het Better Cotton Initiative. Dit initiatief zorgt ervoor dat de kledingstukken die dit label dragen gemaakt zijn van tenminste 50% katoen en vervaardigd zijn door een bedrijf dat zich inzet voor een eerlijke katoenpraktijk. Als je dus een kledingstuk van deze merken koopt, dan steun je de duurzamere katoenteelt en help je tegelijkertijd de boeren van Better Cotton Initiative.

Er zijn ook verschillende brands die gebruik maken van biologisch katoen. Als de kledingstukken het label voor biologisch katoen dragen, dan ben je er zeker van dat die producten deels of volledig bestaan uit biologische vezels. Die kledingstukken worden ook geproduceerd zonder synthetische chemicaliën. Zo zullen er nooit gevaarlijke stoffen zoals kunstmest, pesticide of ontbladeringsmiddelen in de kern van je kleding zitten. Kledingstukken van biologisch katoen kopen draagt dus niet alleen bij tot een mooiere kleerkast, maar ook tot een betere en mooiere planeet. Check dewondermooie sweaters op zalando.be en strijd tegelijk mee voor een prachtige wereld.