65 artikelen weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Actief in de buitenlucht met duurzame kleding van Houdini

Het sleutelwoord bij de producten van Houdini is duurzaamheid. Het bedrijf is er trots op dat al hun kleding gerecycled of gecomposteerd kan worden, en bij de productie wordt gegarandeerd geen schade aan het milieu toegebracht. In deze kleding kan je dus met een gerust hart van de natuur genieten.

Kies voor natuurlijke vezels en hoge kwaliteit

Dit merk gebruikt vooral stoffen van natuurlijke vezels die aan het einde van hun levensduur gecomposteerd kunnen worden. Samen met Houdini help je dus de wereldwijde afvalberg te verkleinen. Een goede reden om voor deze kwaliteitskleding te kiezen.

Veel van de kleding bevat een blend van merinowol en lyocell, twee natuurlijke producten. Merino is één van de fijnste wolsoorten ter wereld. Het is heerlijk warm in de winter, zelfs als het nat is, maar voert zweet af en houdt je koel in de zomer. Het kriebelt niet en je kunt het dus zonder problemen direct op je huid dragen. Lyocell is een natuurlijke kunstmatige vezel. Het wordt gemaakt van houtpulp van bomen die op duurzame wijze gekweekt worden. Lyocell neemt goed vocht op, voelt heerlijk zacht op de huid en ademt goed. 

De blend van merino en lyocell die Houdini gebruikt, combineert de beste kwaliteiten van deze twee fijne stoffen voor heerlijk comfortabele kleding. 

Praktische kleding voor in de sneeuw of de regen

Duurzaamheid is leuk, maar natuurlijk niet genoeg. Gelukkig staat bij deze kledingstukken niet alleen duurzaamheid, maar ook functionaliteit hoog in het vaandel. Houdini richtte zich oorspronkelijk op skiërs, maar de kleding bleek eigenlijk ideaal te zijn voor alle activiteiten in de buitenlucht. 

Een zachte fleecetrui is bijvoorbeeld essentieel. Hang hem aan de kapstok en pak hem als je even snel een boodschapje gaat doen. Of prop hem in je rugzak als je een dagje gaat hiken in de Ardennen. Hij weegt vrijwel niets, maar hij is heerlijk warm. Daar zul je blij mee zijn als de zon achter de heuvels verdwijnt.

Of wat dacht je van een waterdichte jas voor strandwandelingen in de regen? De jassen van dit merk zijn bedoeld om in te bewegen. Warm en waterdicht, maar ook ademend, zodat je niet oververhit raakt. Perfect voor een lange fietstocht door het bos als het weer een keertje niet zo goed is. Jij laat je toch niet tegenhouden door een paar buitjes? Trek die capuchon over je hoofd ga ervoor.