Voetbalschoenen

Populaire filters
466 artikelen weergegeven

Elke sporter weet dat de juiste schoenen het verschil kunnen maken tijdens een wedstrijd of training. Bij voetbal is dat niet anders. Voetbalschoenen werden voor het eerst vervaardigd aan het einde van de negentiende eeuw. Het waren lederen schoenen met een verstevigde hiel en wreef en noppen om meer grip te bekomen op het veld. Die eerste sportschoenen voor voetballers vielen vooral op door hun unieke functionele kenmerken, maar van design was nog geen sprake. Ook werd geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende posities op het veld. De eerste voetbalschoen was een universele sportschoen die voor elke voetballer geschikt was. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Tal van bekende sportmerken brengen een gamma voetbalschoenen uit dat voor elke speler een uniek model heeft. Van keeper tot spits krijgt iedereen een eigen sportschoen die perfect aangepast is aan de eisen en wensen van die speler. En ook het design is drastisch veranderd. De hedendaagse voetbalschoen moet niet enkel functioneel zijn, maar ook modieus en trendy ogen. De schoen is sportief, kleurrijk, sober, opvallend, hip, klassiek of origineel. Er is een aparte collectie ontworpen voor spelers op een grasveld en een andere collectie voor de beoefenaar van het zaalvoetbal.

Verschillende materialen vormen samen de perfecte voetbalschoen

Leder blijft natuurlijk een populair materiaal voor het maken van voetbalschoenen, maar daar eindigt het niet. Er wordt aandacht geschonken aan het juiste rubber, de juiste stof, zelfs de veters worden aan een kritische blik onderworpen. Daarnaast speelt ook het uiterlijk van de voetbalschoenen een grote rol. Ze dienen in de eerste plaats prestatie verhogend te zijn, maar dan wel op een fashionable manier. Grote ploegen willen schoenen die aangepast zijn aan de kleuren van hun team zodat ze perfect bij de rest van de outfit passen. Meerdere kleuren die op een unieke manier met elkaar gecombineerd worden zorgen voor een schoen die de modebewuste speler waardig is. De eigentijdse voetbalschoen ziet er gewaagd en futuristisch uit. Zalando heeft een aanbod waarin topontwerpers niet ontbreken. De ruime keuze zorgt ervoor dat elke liefhebber van voetbal een schoen kan vinden die perfect bij zowel zijn spel als persoonlijkheid past. De modellen zonder noppen kunnen ook gedragen worden als vrijetijdsschoenen naast het veld. Hou je van een sportieve look, dan vind je gegarandeerd een paar dat leuk staat onder een jeans of stoffen broek. En omdat dit schoeisel in de eerste plaats voor sporters op de markt is gebracht, ben je zeker van een groot draagcomfort en perfecte pasvorm.

voetbalschoenen zorgen ook voor een blikvanger naast het veld

Een sportieve look is niet enkel weggelegd voor de echte sportman. Ook wie liever sport volgt dan er actief aan deel te nemen, kan voor een kledingstijl kiezen die sporty en casual oogt. Sportbroeken, jeansbroeken, hoodies, losse shirt en sweaters vormen de basis voor een moderne lay-back look. Ideaal tijdens het weekend, maar ook stappen met vrienden kun je perfect met deze outfits doen. De voetbalschoen vormt niet enkel een mooie aanvulling, maar toont zich een echte blikvanger. Wie zich laat verleiden door opvallende kleurcombinaties weet dat hij niet onopgemerkt voorbij zal lopen. Vanzelfsprekend zijn modellen met noppen wat minder handig, maar de vele zaalvoetbalschoenen die je bij Zalando vindt, zijn ideaal. Kies een laag model voor de zomer en een exemplaar met een hogere wreef voor de koudere wintermaanden. Zo ben je het hele jaar door verzekerd van een modebewuste uitstraling. Geef je over aan het voetbalvirus en duik in het ruime aanbod schoenen en sportpakken. Voor je het weet, wil je zelf het veld op gaan!