Mode

Populaire filters
1.571 artikelen weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Arket, een Zweeds kledingmerk vol stijl, nuances en persoonlijkheid

De Arket-kleding die we kopen dragen we niet alleen om ons lekker warm te houden tijdens de winter of om ons te beschermen tegen de felle zon in de zomer, maar ook om onze eigen identiteit te tonen aan de buitenwereld. Of het nu een nauwaansluitende broek, een fleurige blouse of een strakke leren jas is, wat je draagt zet je persoonlijkheid in de verf.

Als er een merk is dat dit weet als geen ander, dan is het wel het Zweedse kledingmerk Arket. Dankzij hun unieke persoonlijkheid, hun inzet voor het milieu en hun uitgebreide waaier aan kleuren, texturen en materialen, is hun kleding perfect voor de mens én de planeet.

De kleding van Arket Mode wil én kun je altijd dragen

Misschien heb je nog niet gehoord van Arket, maar het moederbedrijf H&M, dat ken je ongetwijfeld wel. De naam betekent zoveel als ‘vel papier’ en dit is een verwijzing naar hoe het merk zich positioneert ten opzichte van mode. Het keert terug naar de essentie van de modewereld met name de mode-industrie, de trends, de klanten en het milieu. Arket mode verscheen voor het eerst in 2017 in Londen en het merk werd direct gezien als een trendsetter. De handvol winkels in Londen werden niet veel later vergezeld van shops in Kopenhagen, München en Brussel.

Die traditionele aanpak tijdens het ontwerpen is terug te vinden in de kleding van het Zweedse modemerk. Ten eerste maakt het gebruik van tijdloze silhouetten die perfect passen bij elk seizoen. Daarmee ben je altijd in de mode! Of je nu een van de prachtige zwarte broeken, elegante witten truien of warme mutsen draagt, je zal er altijd piekfijn uitzien. Dankzij de silhouetten en de stijlen creëert Arket tijdloze basics en traditionele kleding die toch nog steeds bijzonder is. De hoogstaande kwaliteit en de perfecte pasvorm maken van Arket mode kledij die je jarenlang zal willen en zal kunnen dragen.

Duurzaamheid ten top bij Arket Mode

Die tijdloze look wordt niet alleen gecreëerd door de verschillende traditionele snitten, maar ook door de materialen. Zo wordt er vooral gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycleerd kasjmier, organisch wol en biologisch katoen. Of je dus nu die zwarte kasjmieren sjaal, die perfect passende wollen trui of dat fleurig katoenen overhemd koopt, je bent er altijd zeker van dat de kleding tijdloos en duurzaam is en dat je ze jarenlang zal kunnen dragen.

Sinds haar ontstaan wordt het bedrijf geprezen omwille van haar inzet voor duurzaamheid en die positieve reacties zijn meer dan verdiend. Het merk maakt niet alleen gebruik van duurzame materialen, maar werkt ook alleen maar samen met bedrijven over heel Europa die zich inzetten voor optimale sociale werkomstandigheden en een duurzaam productieproces. Zo collaboreert het met bedrijven uit Korea, Frankrijk, Bulgarije en Duitsland tijdens het ontwikkelen en verbeteren van de productieketen waardoor die ketens niet alleen beter worden voor het milieu maar ook voor bijvoorbeeld de werknemers en de kleermakers.

Het merk werkt ook samen met het recycleerbedijf ICO, dat oude kleding van klanten recycleert en de volledige opbrengst daarvan gebruikt voor milieuvriendelijke en sociale projecten. Een kwaliteitsvol modemerk dat geeft om haar klanten, de mens en de natuur. What’s not to love?