Mode

Populaire filters
242 artikelen weergegeven
Volg merken die je leuk vindt
We tonen je als eerste meer van deze merken, inclusief nieuwe items en collecties.

Sportief, veelzijdig en duurzaam: Burton is er voor iedereen

Op zoek naar warme outdoorkleding die tegelijkertijd hip en trendy is? Burton heeft alles, of je nu op wintersport gaat of van wandelen houdt. Ook als je minder sportief bent, heeft dit merk veel te bieden: van waterdichte jassen voor oer-Hollands weer tot degelijke tassen voor naar je werk.

Van snurfen tot snowboarden en alles wat ermee te maken heeft

De oprichter van Burton is een snowboardpionier. Vandaar dat het merk een uitgebreide wintersportcollectie heeft. De Amerikaan Jake Burton Carpenter richtte zijn bedrijf in 1977 op, toen snowboarden nog 'snurfen' genoemd werd: een samentrekking van 'snow' en 'surfen'. Hij wordt gezien als een van de uitvinders van het moderne snowboard. Dit is dus het perfecte merk voor je wintersportspullen.

Naast snowboards biedt het label tegenwoordig ook een uitgebreide kledingcollectie. Als je met je hele gezin op zoek bent naar wintersportkleding, slaag je hier sowieso. Er is een uitgebreid assortiment voor dames, heren en kinderen. Je kunt gaan voor een kleurig geheel met vrolijke ski-jacks of het meer basic houden door te kiezen voor een natuurlijke kleur. Zo komen jullie goed voor de dag op de piste.

Ook als je geen wintersportfanaat bent, heeft dit merk veel te bieden. Met de heerlijk zachte fleecetruien van Burton kun je prima op de bank hangen. En als je in de winter op de fiets naar je werk gaat, is een water- en winddichte snowboardjas ideaal.

Duurzame wintersportkleding voor een gezonde natuur

Trek je er graag op uit? Kijk ook eens naar de mooie collectie rugzakken en reistassen. De designs variëren van basic kleuren tot opvallende prints en knalkleuren. Veel tassen hebben een laptopvak waardoor ze ook handig zijn voor naar je werk. Leuk weetje: het merk maakt aparte rugzakken voor mannen en vrouwen. De tassen voor vrouwen hebben andere bandjes, die perfect aansluiten op het vrouwenlichaam.

De meeste producten van Burton zijn gericht op buitenactiviteiten. Duurzaamheid staat daarom hoog in het vaandel. Hetzelfde geldt voor het beschermen van het milieu. Sinds enige tijd beschikken het label over de prestigieuze B Corp-certificering, een exclusief keurmerk dat alleen kan worden verdiend als een bedrijf zich aantoonbaar inzet voor mens en milieu.

Burton heeft zich als doel gesteld om steeds milieuvriendelijker te werken. Het merk probeert niet alleen duurzame materialen te gebruiken, maar kijkt bijvoorbeeld ook of geretourneerde producten gerepareerd kunnen worden. Op die manier streeft het merk ernaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.