Filter1

Icebreaker
Catalogus

224 artikelen weergegeven

De 100% natuurlijke kleding van Icebreaker is perfect voor elk seizoen

Op zalando.be vind je heel wat topmerken die zich inzetten voor een betere wereld, door bijvoorbeeld gebruik te maken van 100% gerecycleerde materialen, biologisch katoen of duurzaam textiel. Als er één bedrijf is dat de strijd voor duurzaamheid, prachtige kleding en tijdloze snits met elkaar combineert, dan is het wel het Nieuw-Zeelandse merk Icebreaker.

Of het nu in een knusse hoodie, een comfortabele trui of een nauwaansluitende jurk is, dit merk gebruikt steeds 100% natuurlijke materialen waaronder de bekende merinowol. Zijn inzet voor een mooiere wereld en zijn vakkundig gemaakte kledingstukken maken van Icebreaker een merk dat je zeker moet ontdekken. En daarvoor ben je hier aan het juiste adres!

Icebreaker zet natuur, duurzame stoffen en transparantie sterk voorop

We zeiden het al, dit merk strijdt voor een duurzamere wereld en gebruikt daarom 100% natuurlijke materialen. Hierdoor maakt het komaf met gefabriceerde of synthetische materialen en keert het terug naar de oorspronkelijke grondstof van kleding, namelijk natuurlijke stoffen. De stof waar het het meest gebruik van maakt is merinowol, afkomstig van merinoschapen. Wat deze wol zo uitstekend maakt voor kleding, is dat hij optimale bescherming biedt, zowel op warme als op koude dagen, steeds licht en comfortabel aanvoelt en een stof is die ademt.

Truien die gemaakt zijn van wol kunnen soms de neiging hebben om te beginnen jeuken. Dankzij Icebreaker is dit vervelende gevoel verleden tijd. Merinowol voelt zijdezacht aan op je lichaam, waardoor je niet te maken krijgt met een jeukend of ongemakkelijk gevoel.

Dit merk draagt niet alleen natuur en duurzame stoffen, maar ook transparantie hoog in het vaandel. Zo stelt het bedrijf dat het gedurende de komende jaren komaf wil maken met het plastic dat het gebruikt tijdens het produceren van de kleding en de hoeveelheid water wil reduceren met maar liefst 65%. Dit gaat het doen door de productieprocessen aan te passen, door plantaardige kleurstoffen te gebruiken en door samen te werken met lokale boeren die mee streven naar biodiversiteit.

Back to the basics met Icebreaker

Als je kleding van Icebreaker koopt, dan ga je direct back to the basics. Niet alleen omdat het bedrijf gebruik maakt van natuurlijke stoffen, maar ook omwille van de kleding die het produceert. Zo kiest het merk voor elegante en tijdloze designs, voor multifunctionele kledingstukken en voor items die tijdens verschillende seizoenen gedragen kunnen worden dankzij hun lange levensduur. Nog een voordeel? De kleding voelt perfect aan op je lichaam!

Kies je voor een sportsweater? Dan kun je er zeker van zijn dat die je zal beschermen in alle weersomstandigheden en dat je er alle bewegingsvrijheid in zal ervaren. Ga je voor een jurk die je kan dragen tijdens zowel een belangrijke meeting als een leuk etentje met vrienden? Dan pik je er bij Icebreaker een exemplaar uit dat optimaal bij je lichaam past en je als gegoten zit. Voor welk kledingstuk van Icebreaker je ook gaat, je zal er altijd op de meest duurzame en stijlvolle manier van kunnen genieten.