Sneakers

Populaire filters
235 artikelen weergegeven

Veja-sneakers, eigentijds en verantwoord

Veja is het merk voor modieuze en minimalistische sneakers. Een groot aantal beroemdheden, waaronder Megan Markle, zijn er al mee gespot. Ze zijn haast net zo populair als biker shorts. En dat is niet alleen vanwege het ontwerp, maar ook vanwege de manier van produceren.

De sneakers van Veja worden namelijk op duurzame wijze gemaakt. De oprichters Sébastien Kopp en François-Ghislain waren naar eigen zeggen zo geschrokken van de praktijken in de schoenenbranche dat ze besloten het helemaal anders te doen.

Ze besloten schoenen te ontwerpen met ecologische materialen, vervaardigd door mensen die een eerlijk salaris verdienen. Het resultaat is een collectie prachtige schoenen waar je je goed bij voelt.

Modieuze sneakers van gerecycled plastic

Veja is het Portugese woord voor ‘kijken’. Draag je deze sneakers, dan kun je ook eigenlijk niet anders dan kijken. Zeker een eye-catcher als je ze combineert met een broek met bloemenprint. De schoenen hebben trouwens een karakteriserende V op de zijkant.

Niet alleen het ontwerp, maar ook het materiaal is bijzonder. Zo maken ze met maisafval een perfect alternatief voor leer. Daarnaast worden lege plastic flessen gemaakt om mesh te maken en gebruiken ze alleen biologisch katoen.

Voor de zolen van Veja sneakers wordt wild rubber uit de Amazone gebruikt. Het bedrijf koopt deze materialen direct in bij de producent in Brazilië en Peru. De schoenen worden vervolgens ook vervaardigd in Brazilië. Hier krijgen werknemers een eerlijk salaris en werken ze onder goede omstandigheden.

Met Veja-sneakers kun je voor de dag komen

Veja is een merk schoenen voor de generatie van nu. Dat is ook de reden dat het bedrijf momenteel alleen schoenen maakt voor volwassenen. Het bedrijf vindt dit het beste passen bij wat ze uitdragen.

De populariteit van Veja-sneakers is al een tijdje te zien bij de celebs. Maar ook in het straatbeeld zie je ze steeds vaker. Dat is niet alleen omdat de schoenen duurzaam gemaakt worden, ze zitten ook nog eens heerlijk comfortabel.

Bij Zalando hebben we een groot aanbod aan Veja-sneakers. Van tijdloze witte sneakers, tot subtiel gekleurde trendy schoenen. Kies het model dat bij jou past en combineer met leuke accessoires zoals de Furla METROPOLIS tas.