Lichaamsverzorging voor dames

Populaire filters
988 artikelen weergegeven

Met deze dagelijkse verzorging houd je je lichaam blij en gezond

'Je lichaam is een tempel', wordt er weleens gezegd, maar dat is zonder overdrijving toch echt de beste manier om er mee om te gaan. Want wat zou je zonder dit prachtige, geavanceerde stuk gereedschap moeten? In dit artikel leggen we je daarom uit hoe je het best voor je lichaam zorgt, zodat je er straks (letterlijk) van top tot teen stralend uitziet.

Van vanzelfsprekendheid tot heilige tempel

Lichaamshygiëne en -verzorging zijn erg belangrijk voor ons welzijn. Er wordt niet voor niets gezegd dat ons lichaam ‘de tempel van de ziel’ is. Goede reinigingsproducten, verzorgingsproducten en gewoonten zorgen er niet alleen voor dat je lekkerder in je vel zit en er goed uitziet, ze zijn ook belangrijk voor onze gezondheid. Een goed verzorgde huid beschermt ons namelijk tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals allerlei verschillende weersomstandigheden.

Terwijl het gezicht meestal in de spotlight staat en geniet van allerlei crèmepjes en reinigers, worden alle andere delen vaak een beetje vergeten. En dat is eigenlijk best raar, aangezien ons lichaam niet ophoudt bij onze nek en er zoveel verschillende producten voor bestaan! Van een grondige reiniging en verzorging van alle delen, en van glanzende haren tot gelukkige teennagels. Het is tijd om ook de rest van je body blij te maken met wat aandacht.

Een goed begin is het halve werk: reiniging

Je lichaam reinigen is de eerste stap naar een goede verzorging. Allereerst is het natuurlijk belangrijk je gezicht elke dag voor het slapengaan van make-up te ontdoen. Gebruik hiervoor een fijne make-upremover en ga zorgvuldig te werk. Reinig bij voorkeur nog na met een milde wash.

Daarnaast is het verstandig te kiezen voor een shampoo en douchegel die bij jouw haar- en huidtype passen. 2-in-1-producten zijn zeker niet voor iedereen geschikt. De samenstelling van beide is namelijk net iets anders, waardoor het je haar waarschijnlijk minder ontvet en je huid juist uitdroogt. Zeker als je een droge huid of vetter haar hebt, kies je dus beter voor twee aparte producten.

Wist je trouwens dat wassen met zeep of schuim niet elke dag hoeft? Je huid scheidt zelf beschermende stofjes af om gezond te blijven. Elke dag dat beschermende laagje huidflora wegboenen maakt je huid niet gezonder, en van alleen water word je ook schoon. Niet steriel nee, maar is dat ook wat je wilt?

Groene tip: zet de kraan uit terwijl je je inzeept. Zo zorg je niet alleen voor je lijf, maar ook voor Moeder Natuur!

Fris en fruitig het leven door met de juiste verzorgingsproducten

Yes! Alles schoon? Met deze tips houd je je huid gezond en perzikzacht.

Smeer je body na elke douchebeurt in met een fijne bodylotion, bodymilk of olie. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei geuren, texturen en met verschillende functies, zoals hydraterend, verstevigend, verjongend of als ‘healthy glow’-variant voor glans. De hydraterende versie wordt het meest gebruikt en is na het douchen zeker geen overbodige luxe. Gebruik bodylotion op de licht vochtige huid voor het beste resultaat.

Vergeet niet dat er voor je gezicht speciale crèmes bestaan, want de huid van je gezicht is anders dan die van de rest van je body. Toch gelden dezelfde adviezen voor ingrediënten. Als je irritaties krijgt van een gezichtsproduct, probeer je de daarin aanwezige actieve stoffen dus het best ook te vermijden voor je lichaam. 

Zonnebrandproducten verdienen ook meer aandacht dan je ze waarschijnlijk wil geven. Dat lekker blijven smeren belangrijk is hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Dat het éxtra belangrijk is om een goede zonnebrand te gebruiken als je voor een geparfumeerd doucheproduct hebt gekozen, wist je misschien nog niet. Geurstoffen kleven namelijk aan de huid, wat problemen kan veroorzaken, zeker als je net na het douchen de zon in stapt.

Lekker in je lijf met deze waardevolle gewoonten

Je wilt je lichaam natuurlijk ook vanbinnen gezond houden. De natuur is best slim en het lichaam reinigt zichzelf dan ook 24 uur per dag. Dit betekent echter niet dat we hierbij niet een handje kunnen helpen. Een goed uitgebalanceerd dieet bevordert deze natuurlijke afvoer van gifstoffen. Je body wordt erg gelukkig van meer groente, fruit, granen en water en minder bewerkte en voorverpakte voedingsmiddelen.

Zorg voor een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. Dagelijks bewegen heeft een oneindige lijst gezondheidsvoordelen. De ‘happy hormones’ die vrijkomen bij het sporten zorgen ervoor dat je je zelfverzekerder en vrolijker voelt. Ook slaap je beter en op lange termijn zul je profiteren van een sterker immuunsysteem en een verlaagde bloeddruk en cholesterolgehalte. Je spijsvertering wordt beter en je hebt minder kans op bijvoorbeeld diabetes en kanker. Luister naar je lichaam, dat weet vaak heel goed wat het nodig heeft.

Je kunt ontspanning prima combineren met de zorg voor je lijf. Wat dacht je van een yogasessie of tien minuten stretchen om het soepel te houden? Of maak een heus wellnessmoment van je bad met een heerlijk badschuim of badzout. Steek gezellig een kaarsje aan en zet een muziekje op. Ontspanning gegarandeerd!

Met deze do’s en don’ts maak je je lichaam blij

Er zijn een aantal dingen die je (beter niet) kunt doen om je lijf tevreden te houden.

  • Ga op zoek naar een fijne bodyscrub. Door regelmatig te scrubben worden nieuwe huidcellen zichtbaar, waardoor je huid gladder en glanzender wordt. Verzorgingsproducten worden beter opgenomen en het helpt tegen puistjes en ingegroeide haartjes. Je wordt sneller bruin (maar je verbrandt ook sneller!). Je kunt beter niet te hard scrubben. Je doel is verzorging, niet beschadiging.
  • Onze handen worden ook wel ons ‘visitekaartje’ genoemd en een juiste vochtbalans is essentieel voor mooie, verzorgde handen. Zorg er daarom voor dat je ze lekker gehydrateerd houdt met een goede handcrème en maak een onuitwisbare indruk vanaf die eerste handdruk!
  • Neem de tijd om je haar te borstelen. Haal niet als een gek je borstel erdoorheen, er breken dan namelijk ontzettend veel haren af. Hoe borstelen dan wel moet? Het liefst zachtjes, als het droog is, in gedeeltes en maar één keer per dag. Zo breekt er aanzienlijk minder af en leg je de schubben (of buitenste laag haar) plat voor een lichte reflectie. Bye-bye strohaar, hallo extra glans!

Neem de dagelijkse zorg voor je lichaam serieus en geniet van een gezonde look en een heerlijk gevoel!