Lipgloss

Populaire filters
441 artikelen weergegeven

Laat je lippen extra shinen met lipgloss

Het mooie van lipgloss is dat het voor vrijwel iedere gelegenheid geschikt is, en dat je het supermakkelijk kunt aanbrengen. Maar het doet nog veel meer voor je look en lippen. Hieronder lees je alles wat je altijd al over dit shiny spulletje hebt willen weten.

Wat zijn de voordelen voor mijn lippen?

Een lipgloss legt een gelei-achtig laagje over je lippen, wat ze net wat meer laat stralen en frisser doet uitkomen. Al prima op zich, maar je kunt het op twee manieren gebruiken. Wanneer je wel een beetje kleur en glans op je lippen wilt hebben, maar liever voor de meer natuurlijke look gaat, kun je simpelweg alleen een beetje gloss gebruiken. De tweede manier is om eerst lippenstift te gebruiken voor een diepe kleur, en er dan lipgloss overheen aan te brengen voor extra glans.

Een van de grote voordelen ten opzichte van de gemiddelde lippenstift, is dat het je lippen ook verzorgt. Dit komt doordat er minder kleurpigment in zit en er makkelijk natuurlijke oliën aan toegevoegd kunnen worden die je lippen hydrateren en voeden. En het allerfijnste voordeel: je lippen voelen de hele dag zacht en soepel aan.

Welke soorten zijn er?

De meeste glossjes zitten in een flesje met een klein kwastje of borsteltje dat aan de schroefdop zit. Op de kwast zit vaak precies de juiste hoeveelheid voor één applicatie. Er zijn ook kleine tubes, vaak met een speciale roller. De laatste tijd zijn er ook veel gloss-stiften verkrijgbaar. Je kunt zelfs kiezen voor twee-in-één-verpakkingen met vloeibare lippenstift en gloss in aparte flesjes, zodat je kleurdiepte en glans in één product hebt.

Lipgloss heeft vaak allerlei grappige smaken, soms met bijbehorende verzorgende ingrediënten. Vaak zijn het fruitsmaken die bij de kleur passen, zoals rood met aardbeiensmaak. Sommige glossjes hebben een SPF. Zo niet, smeer dan eerst als basis een laagje lippenbalsem met een SPF van minimaal 30 voordat je de zon in gaat. De glanzende substantie kan namelijk als een vergrootglas werken in de zon, waardoor je lippen sneller verbranden.

Ook als je de gloss alleen in het midden van je lippen aanbrengt, lijken je lippen al voller. Dit werkt tevens als je het over een matte of kleurloze lippenstift heen aanbrengt. Je kunt ook kiezen voor een product dat je lippen écht voller maakt. Sommige varianten bevatten namelijk ingrediënten die de natuurlijke aanmaak van collageen een boost geven, of met bijvoorbeeld menthol de lippen tijdelijk laten tintelen, zodat je lippen er voller gaan uitzien. Daarnaast kun je kiezen voor een contourversterkende variant.

Welke kleur moet ik kiezen?

Lipgloss is er natuurlijk in allerlei kleuren. Omdat het vrij doorzichtig is en de meeste kleuren dus heerlijk subtiel zijn, is het veel makkelijker een kleur te vinden die bij je huidskleur past dan met lippenstift. Sommige glossjes veranderen een beetje van kleur na het aanbrengen, onder invloed van de zuurtegraad van je lippen. Je weet dus het beste of je het goede product hebt, als je het echt op je eigen lippen uitprobeert.

Een transparante of een huidkleurige gloss geeft je lippen een mooie, natuurlijke glans en past bij iedere look; van casual tot smoky eyes. Als je voor de huidkleurige oftewel naked look wilt gaan, neem dan een kleur die één of twee tinten donkerder is dan je eigen lippen. Met een lichtere kleur zie je er al snel bleekjes uit. Met fellere kleuren krijg je een meer edgy look. Probeer ook eens gloss met glitter of een metallic kleur, al dan niet over een lippenstift heen. You will be ready to shine!

Heb je je weleens afgevraagd waarom er blauwe lipgloss bestaat? Dat is om je tanden witter te laten lijken! Je hoeft niet bang te zijn dat je rondloopt met blauwe lippen, want het geeft je lippen alleen maar een blauwachtige glans. Je kunt dit product in z’n uppie gebruiken, maar het werkt ook in combinatie met lippenstift.

Hoe gebruik ik een gloss?

Lipgloss is makkelijk aan te brengen en je hebt er niet per se een spiegel voor nodig; handig dus als je je lippen tussendoor even snel wilt bijwerken. De gloss in een flesje met een kwastje is vloeibaar. Je kunt deze op je lippen aanbrengen door met het kwastje te strijken of je lippen ermee aan te stippen. Breng het eerst op je bovenlip aan en daarna op je onderlip, van binnen naar buiten. Een andere manier is om het eerst op je onderlip aan te brengen en je lippen daarna op elkaar te drukken.

Bij stiften en rollers kun je het beste subtiele cirkelvormige bewegingen maken bij het aanbrengen. Gloss in een tube is ook vloeibaar, maar vaak nét wat crèmiger: knijp zachtjes in de tube en ga met het uiteinde ervan over je lippen, net als bij de variant met een kwastje. Zorg er wel voor dat je het raakvlak geregeld schoonmaakt. Je kunt de lipgloss ook op je vingers of op een kwast of spons knijpen en het daarmee aanbrengen. Als je je make-up deelt met zussen of vriendinnen, is dat voor de hygiëne zeker aan te raden.

Smeer vooral niet buiten de natuurlijke lijnen van je lippen, want dat ziet er vreemd uit. Gebeurt het per ongeluk toch, dan kun je het met een wattenstaafje weghalen. Net als bij lippenstift kun je het beste de binnenkant van je lippen deppen met een tissue, zodat het niet afgeeft op je tanden.

Nog een paar handige tips

  • Finish altijd eerst de rest van je gezicht, voordat je je lippen doet, want poeders en dergelijke kunnen aan je lippenstift en gloss blijven plakken.
  • Een laagje lippenbalsem zorgt ervoor dat je lippen nog beter gehydrateerd worden en soepel blijven, én dat de gloss gelijkmatiger over je lippen verdeeld wordt.
  • Met een lippenprimer blijft de lipgloss extra lang zitten.
  • Accentueer de vorm van je lippen met een lippotlood, en breng hierna de lipgloss aan om de lijnen iets te vervagen.
  • Experimenteer! Neem tinten lippenstift en gloss die bij elkaar passen of ga juist voor een spannende mix van kleuren.
  • Verzorg je lippen ook af en toe met een lipscrub, om eventuele velletjes weg te halen.

Je kunt lipgloss voor werkelijk iedere look gebruiken, van ‘no make-up’ tot super glamorous. Zoals je hierboven leest, is het heel simpel om te gebruiken, en de juiste variant verzorgt ook nog eens je lippen: wat wil je nog meer?